Hoće li Borac dobiti licencu, ili ne, glavna je sportka priča Republike Srpske, pa je i finale Kupa RS u Prijedoru bilo otužno posmatrati, jer kroz zrak lebdjela je stalno Komisija za licenciranje i sastanak koji je održan u Sarajevu.

Ono što je zanimljivo u cijeloj priči jeste da je Mile Kovačević, predsjednik FSRS baš na tom finalu-“svetinji”, čvrsto obećao čelnicima Rudar Prijedora, da će oni biti ti koji će zamjeniti Borac, u slučaju nepovoljnog raspleta za banjalučane!

Da li Kovačević može to garantovati, da će klub iz Republike Srpske zamjeniti klub iz RS, kada tako ne stoji niti u Pravilniku, koji je decidan i kaže samo da poslednjeplasirana ekipa mora napustiti taj rang takmičenja. To je bio Vitez, a Čelik iako je ispod crte, nije poslednjeplasirani….

Možda Kovačević već zna nešto što javnost Srpske ne, ili blefira kao, po ko zna koji put, jer Rudar Prijedor uopšte nije licenciran za Premijer ligu BiH, a u istom položaju kao i “zeleno-crni” bio bi drugi tim (najvjerovatnije Olimpik) iz Prve lige Federacije BiH.

S druge strane, predsjednik Upravnog odbora FK Borac Vico Zeljković zahvalio se na razumijevanju čelnicima FSRS i FSBiH, ali očigledno da Kovačević sjedi na dvije stolice, na jednoj je spasilac, na drugoj mesija, kako god bilo neko će zajaukati, fudbal Srpske sigurno…..