Nije sve stalo! Pa, niti u sportu, gdje svakodnevno vidimo male, ali za društvo velike korake, kako pojedinaca, tako i kolektiva, koji se u borbi protiv virus korone nekako svi zajedno grupišu. Poput one stare poslovice “Zajedno smo jači”….

Republika Srpska dobiće još 5 trenera sa UEFA PRO licencom, a to su Mladen Žižović, Vule Trivunović, Boris Savić, Slaviša Mitrović i Siniša Mrkobrada.

Naime, ova petorka sa kolegama iz klupa iz Federacije BiH, inače 11.generacija trenera, putem ZOOM platforme nastavila je edukaciju na četvtom posljednjem semestru. Da, linkom na jednom mjestu, da bi se smanjila mogućnost prenosa pošasti zvane virus korona…

Pored naših pet trenera, tu su se još našla imena Elvira Rahimića, Marka Topića, Gradimira Crnogorca, Igora Remetića, Feđe Dudića, Maria Ivankovića, Nusreta Muslimovića…

Sad im predstoji još diplomski rad, tj. stažiranje od dvije nedjelje u jednom od klubova starog kontinenta, koji je u posljednje tri sezone igrao grupnu fazu Lige šampiona ili Lige Evrope.

– Već dvije godine se školujemo. HoĆu da treniranje golmana podignem na viši nivo. Nažalost, kod nas u Republici Srpskoj niti jedan trener golmana nema PRO licencu i taj rad sa golmanima nam je rak rana. Trendovi su se mnogo promijenili, a kod nas vrlo mali broj trenera prati put edukacije – naglašava Siniša Mrkobrada, trener golmana u FK Krupa.

Ipak se nešto kreće, a to je odmah za pozdraviti. Mali korak za Evropu, ali veliki za fudal Srpske i BiH…