Miloš Srndović preživljava svoju drugu fudbalsku mladost u Austriji. Ovaj 24-ogodišnji fudbaler od ovog ljeta igra za SCU „Ardager“ iz istoimenog grada, koji se takmiči u  četvrtom rangu ove Alpske zemlje, a partije koje pruža na početku sezone nikoga nisu ostavile ravnodušnim.

Odigrali smo četiri kola, ostvarili smo tri pobjede i jedan poraz. Što se tiče mojih igara, sve utakmice sam odigrao po 90 minuta, a postigao sam dva gola i dva puta se upisao u asistente. Nije loše, raduje me što su u klubu svi zadovoljni mojim partijama, samo neka potraje.  Ambicije kluba za ovu sezonu su sredina tabele, tako da su sa ovim startom uprava i stručni štab prezadovoljni i nadam se da ćemo nastaviti sa dobrim rezultatima – ističe Srndović, koji je u Austriju otišao iz mrkonjićke Slobode. Prije toga nosio je je i dres Sutjeske iz Foče, kluba u kojem je ponikao, te po dvije godine nastupao je u Rudar Prijedoru, odnosno Kozari iz Gradiške.

Ponudili su mi da potpišem ugovor na godinu dana i nisam se dvoumio. Uslovi u klubu su odlični, imaju sve što je potrebno za razvoj i napredak fudbalera, što me posebno raduje. Austrijska četvrta, kao naša Premijer liga, otprilike to je usporedba, ako moram da uspoređujem ono što nije za mjerenje – kaže Miloš i okreće se našim svakodnevnicama, jer i u Austriji prati šta se dešava na terenima Srpske:

Posebno pratim Prvu ligu Republike Srpske.  Od ove godine sistem takmičenja je nešto drugačiji , broj ekipa je manji, tako da već na startu vidimo da će svaki bod biti od velike koristi,  jer je od 2-10 mjesta na tabeli razlika u tri boda. Blagi favorit za ulazak u Premijer ligu je Borac, mada poprilično ravnopravne šanse za to imaju i Rudar Prijedor i Drina iz Zvornika – poručuje fudbaler koji je proljetos u dresu mrkonjićke Slobode postigao čak 12 pogodaka, pa s velikim žarom prati dešavanja na “Lukama”:

To mi je zaista bila polusezona iz snova. Igrali smo pod velikim pritiskom, jer cijelo proljeće svaka utakmica je bila “biti ili ne biti”.  Svom bivšem klubu Slobodi želim da se zahvalim na svemu, jer sam tu proveo divnih pola godine i osjećao se kao kod kuće, i sigurno da taj period neću zaboraviti. Želim im puno sreće u novoj sezoni i nadam se da neće doći u prošlogodišnju situaciju, kada smo se do posljednjeg kola borili za opstanak u provoligaškom društvu – poručio je Miloš Srndović, fudbaler koji grabi ka vrhovima Alpi, i to onih fudbalskih,…