Nakon dugog perioda i povratka na zeleni teren Miloša Srndovića, tek tada se vidjelo koliko je on nedostajao Slobodi! Robusni napadač se vratio, i igra sve bolje, a sa njim i mrkonjićki prvoligaš. “Vječiti gosti” su slavili u Banjaluci na Gradskom stadionu protiv Željezničar Sport team (2:1) i tako pretekli rivala s “Predgrađa” na tabeli.

Srndović je pogodio mrežu Avdukića već u trećoj minuti, ali mladi Marković vrlo brzo vraća stvari u egal. Igralo se otvoreno sve do 67. minuta kada je Srndović još jednom pokazao da se radi o odličnom fudbaleru, pogodio je za trijumf svog tima.

Izabranici trenera Zorana Ćurguza vezali su dva poraza u Banjaluci (Borac i Sloboda) i od ekipe koja je bila u vrhu vrlo brzo su došli u poziciju da se nalaze trenutno u Ligi za opstanak, dok je Sloboda na granici, ali sa optimizom čeka proljeće i povratak u na “Luke”.

Ovom meču treba dodati i odlično suđenje Dražena Marića iz Bijeljine sa svojim pomoćnicima koji je autorativno vodio duel tokom svih 90 minuta igre.

SLOBODA (MG) – ŽELJEZNIČAR SPORT TEAM 2:1 (1:1)

Strijelci: 1:0 Srndović (3), 1:1 Marković (15), 2:1 Srndović (67). Stadion: Gradski. Gledalaca: 100. Sudija: Dražen Marić (Bijeljina). Pomoćnici: Dragan Keranović (Prijedor) i Danijel Vidović (Srbac). Delegat: Borislav Grahovac (Kozarska Dubica). Kontrolor: Drago Lukić. Žuti kartoni: Gračanin, Srndović, Vidović, Crnomarković, Modić, Savanović (Sloboda), Bilal, Kuprešak, Šaula (Željezničar Sport team). 

Sloboda (MG): Modić, Peno, Adn. Ljutić (od 81. Šamara), Savanović, Crnomarković, Srndović, Gračanin, Vidović, Vučković, Adm. Ljutić (od 78. Dučić), Sladojević.
Željezničar Sport team: Avdukić, Babić, Čolić, Šaula, Knežević (od 55. Kalabić), Bosančić, Marković, Bilal, Ružičić (od 64. Gvozdenović), Kuzmanović, Malić (od 46. Kuprešak).