Nisu uspjeli da ponovo prošlogodišnji rezultat, kada su osvojili “Mimoza kup”, ali s obzirom da je uvijek teže odbraniti, nego nešto prvi put pokoriti, srebro nakon lošijeg izvođenja penala je uspjeh za divljenje!

Škola fudbala Mladost iz Glamočana tako je nastavila nisku sjajnih rezultata, a generacija 2014. godište pokazala je da je u ovom trenutku jedna od najdarovitijih na ovim prostorima, pa i šire…..

Novi pehar stigao je iz Crne Gore, tačnije Herceg Novog, gdje su učestvovali na međunarodnom turniru “Mimoza Polino Fup 2024”.

Dječaci su odigrali pet utakmica u grupi, a protivnici su im bili: FK Onogošt Nikšić (2:0), FK Leostars Trebinje (0:1), FK Dadex Podgorica (3:0), FK Župa Nikšić (5:2), FK Sloboda Čačak 1 (2:0).

U polufinalu su bili bolji od Af Helthy Future iz Sarajeva (4:0), a finale sa FK Sloboda iz Čačka 2 odigrano je bez golova (0:0), a nakon ruleta slavili su dječaci iz Srbije.

– Naši dječaci su na pravi način predstavili nas klub. Svojim igrama i ponašanjem privukli smo simpatije mnogobrojne publike. Dječaci su dali svoj maksimum, doslovno su ostavili srce na terenu. Ponosna sam na njih. Ovo je rezultat našeg rada prethodnih godina i 15 pehar na 15 turnira na kojima smo bili. To dovoljno govori o kakvoj se ekipi radi i sigurna sam da će ovakvim ponašanjem i pristupom na treningu i utakmicama u budućnosti donijeti još pehara u naše vitrine. Zahvaljujemo se našim roditeljima, prijateljima i sponzorima bez kojih ne bismo mogli otići na turnir. Takođe, velika zahvalnost našem domaćinu, Igoru Božoviću, koji se pobrinuo da našim dječacima bude prijatan boravak u Crnoj Gori – istakla je Marina Ševo, trener, možemo slobodno reći malog fudbalskog čuda iz Glamočana.