Oslobađanjem kotizacija klubova Prve i dvije druge lige Republike Srpske, oslobodili smo ih za oko pola miliona troškova. To je naša pomoć klubovima, istakao je Dejan Lukendić, generalni sekretar Fudbalskog saveza Republike Srpske.

-Prvoligaški klubovi plaćali su po 10.000 hiljada maraka, a drugoligaški po 5.000 maraka. To je svakako podsticaj klubovima za daljnji rad. Svima je značajno, od velikih do malih klubova – naglasio je Lukendić, gostujući u Jutarnjem programu RTRS-a.

U tom cijelom projektu ističe jednu osobu, koja je svakako nazaslužnija za veliki pomak u radu saveza.

-Svakako da ovoga ne bi bilo da nema predsjednika Vice Zeljkovića, jer on je pokretač cijelog projekta. I ne samo oslobađanja kotizacija. Ide se i u izgradnju devet terena sa vještačkom podlogom u Srpskoj. Dva su gotova prošle godine u Banjaluci i Laktašima, a do kraja godine imaćemo završenih još najmanje pet ili šest terena. To su sredstva u iznosu od oko pet miliona maraka. Snalazimo se, znamo da nije lako, ali infrastruktura za razvoj fudbala je neophodna da hvatamo korak sa regionom i Evropom – dodao je Lukendić.