Srđan Babić na “Predgrađu”!

Zlatni “orlić” i prvotimac Crvene zvezde, iskoristio je kratku pauzu u nacionalnim šampionatima  da skokne do rodnog grada. A, kad je već u Banjaluci priča o fudbalu samo teče….Na “Predgrađu” u dresu Željezničar Sport team standardni je prvotimac i njegov rođeni, mlađi brat, Nebojša za kojeg istu kažu da bi mogo put visina, nešto poput Srđana.

– Znam za ovu priču na “Pedgrađu” da se velika pažnja posvećuje djeci, i da je cjelokupan pogon baziran baš na mladima. Takve projekte treba podržati, jer sve ozbiljne fudbalske priče u Evropi ne mogu se ni zamisliti bez jakog omladinskog pogona – kaže Srđan Babić, pa se prebacuje na “Marakanu”:

-Odlična polusezona je iza nas. Sve imamo u svojim rukama, Evropa priča o nama. To je Crvena zvezda u pravom smislu riječi. I još uvijek ima prostora za napredak, što nas sve raduje.

Mislili smo još mnogo toga pitati Srđana, ali ovaj put prednost imali su klinci, generacija pionira (2004) s “Predgrađa”. Dočekali su svojih pet minuta da budu sa ljubimcom sjevera….Možda baš neko od njih krene tim putem, nikada se nezna, jer Babićeva priča slična je mnogima sa ovih prostora. Neprepoznat talenat, odlazak u tuđinu, i na kraju uspjeh….Na sreću, Srđan Babić svoju priču još uvijek uveliko priča…..