Generacija OFK Sport team 2008. godište gostovala je u Beogradu, i srpskom prestonicom je prošla furiozno! Banjalučki mališani su u dva dana u četiri utakmice ostvarili sve četiri pobjede, a među njima se izdvajaju one nad Crvenom zvezdom (3:1) i Partizanom (4:1). Vjerovatno niko nikada u razmaku manjem od 24 časa nije uspio sa istom ekipom savladati oba vječita rivla, a to je pošlo za rukom “sportimovcima”! Pored “crveno i crno bijelih” ostvarene su pobjede i nad Radom (2:1), te Palilulom (13:0).

Trener ove izuzetno talentoan generacije Bogdan Krnojelac ističe da je ovo zaista ekipa koja može mnogo.

-Sa Zvezdom je utakmica trajala 50 minuta, a Partizanom 60. Igralo se 8+1, na velikom terenu od 16 do 16 metara, i mogu slobodno reći da smo “pojeli” vječite rivale. Dovoljno je reći da su ljudi koji vode brigu o tim gigantima ponudila našim momcima prelazak u svoje redove, gotovo za cijelu generaciju! Ovo je generacija koja je doživjela samo jedan poraz i to od Dinama u finalu međunarodnog turnira (0:1), ali i i u toj utakmici bili smo najmanje ravnopravni, tresli prečku i stativu “modrog” gola, ali nije bilo sreće. Nema euforije, nastavljamo da radimo kao i do sada jer sa ovim momcima je baš užitak raditi – poručio je Krnojelac.

Golove protiv Zvezde postigli su Pejaković (2) i Karanović, dok su mrežu “crno-bijelih” tresli Pejaković, Strika, Karanović i Miljenović.

A, na “Marakani” mladi banjalučani imali su i podršku dvojice Zvezdaša. Naime Srđan Babić koji je nedavno boravio na “Predgrađu” bio je cijelo vrijeme uz ekspediciju OFK Sport team, a sanjim i Slavoljub Srnić. Podrška prvotimaca srpskog šampiona i te kako je značila dječacima, koji su pažnju vratili i te kako kvalitetnom igrom. Domaćinima je ostao zadatak da u nekom narednom periodu pokušaju se revanširati banjalučanima. Kako sada stvari stoje, biće im izuzetno teško…..