Duel 26. kola na dugoligaškom Zapadu između Alfa Modriče i srbačke Sloge igraće se u subotu, na stadionu “dr Milan Jelić” pod svijetlošću reflektora od 20 časova! Modričani su uputili zahtjev, prvo na adresu FSRS, a potom i gostima iz Srpca, pa će ovaj meč svakako biti poslastica u noćnom terminu. Iako se čini da duel nema rezultatski značaj, možda samo na prvi pogled, jer domaćin želi i matematički što prije obezbjediti povratak u prvoligaško društvo, dok gosti dolaze sa idejom da pokušaju napraviti iznenađenje i što prije osiguraju opstanak.

Prvi čovjek modričana Petar Jelić poziva sve navijače u Posavini, a i šire da podrže novog prvoligaša.

-Trebaju nam još dvije pobjede, a ako bude sve kako treba protiv Sloge, ostaće još jedan taj korak, koji ciljamo tokom cijele sezone. Sve smo uradili da našim vjernim navijačima, koji su nas pratili tokom svih uspona i padova priredimo još jedan spektakl, da ih obradujemo u pravom fudbalskom ambijentu dobom igrom i golovima. Fokus je i dalje veliki u ekipi, kako bi što prije završili ovu priču, i okrenuli su prvoligaškim izazovima – poručio je Jelić, izrazivši zahvalnost srpčanima što u prihvatili promjenu terminu.

Za razliku od Sloge, ne tako davno, taj isti prijedlog odbilo je Jedinstvo iz Žeravice, valjda u uvjerenju da svakog vikenda igraju pod reflektorima…..S obzirom da Alfa ide u viši rang takmičenja, timu iz Žeravice ostaće samo sjeta za reflektorima, a imali su priliku, niko im nije branio. Možda im nije odgovarao naziv stadiona, ali to je već njihov problem……