Kada su prije nešto manje od godinu i po dana krenuli s radom, mnogi su vrtjeli glavom i poručivali: “ pa zar još jedna privatna škola”. Međutim, ljudi koji su osmislili OFK Spartak 10170975_616302505106038_5536904791370392012_nimali su viziju i za kratko vrijeme napravili bum. Već sada okupljaju preko 120 dječaka koji se takmiče u “Ligi poletaraca” koju organizuje Gradski fudbalski savez Banjaluka. Jedan od trenera u školi jeste i Jovo Šmanja, kojem je specijalnost rad s golmanima, jer je i on doskora to bio, i to vrhunski.

Jovo Smanja i klinci

– U trening kampu pored mene radi jos pet trenera: Aleksandar Vrhovac, Đorđe Inđić, Vladan Grujić, Igor Vrhovac i Miroljub Gačić. Svi su oni imali internacionalne i reprezentativne karijere, završenu višu trenersku školu, a tri trenera su profesori Fizičkog vaspitanja i sporta,  a jedan je čak i magistar Sportskih nauka! Takođe, organizujemo turnire, i odlaske na kampove. Imamo vrhunske uslove za rad, odnosno dva terena sa umjetnom travom I klase. U trening kampu “Spartak” svakodnevno održavamo treninge uzrasta mladih fudbalera od 2011-og do 2002-og godišta. Imamo dobre kontakte i saradnju sa klubovima u regionu i mogućnost odlaska mladih talentovanih fudbalera u kampove velikih evropskih klubova. Jedan od tih jeste i mladi Andrej Mićić, koji je boravio u kampu Čelsija. Možete zamisliti kakve je on utiske iz Londona donio u Banjaluku – ističe Šmanja.

andrej celzi

Pored fudbalskih vještina, u OFK Spartak se trude da dječake nauče i onim ljudskim osobinama, koje su veoma važne u sklapanju mozaika vrhunskog fudbalera.

–  Cilj nam je da postanemo jedan od vodećih klubova u regionu i da u skorijoj budućnosti formiramo i seniorski pogon, gdje će mladi i talentovani fudbaleri sticati fudbalsko iskustvo za igranje u većim rangovima takmičenja i samim tim odlazak u velike klubove – dodao je Jovo Šmanja, jedan od trenera u OFK Spartak Banjaluka.

Fudbalski tereni Spartaka nalaze se na Banjalučkom velesajmu (Pilanska bb), a treninge povremeno održavaju i na stadionu Naprijeda u Obilićevu.

Što naš narod kaže:”ko voli nek izvoli”, ali da vas ima ko šta naučiti, u to nemojte sumnjati,….