Na poziv prijatelja iz Sokobanje fudbalski veterani Kotor Varoša su proteklog vikenda boravili u ovoj predivnoj opštini Zaječarskog okruga i tom prilikom odigrali dvije utakmice sa domaćinima i veteranima Apatina.
Sa dvije pobjede (protiv Apatina 3:2 i protiv Sokobanje 6:3) Kotorvarošani su svojoj kolekciji trofeja pridodali još jedan, čime su uspješno započeli ovogodišnja druženja i takmičenja sa veteranima bivše Jugoslavije.
Iako su mečevi imali takmičarski značaj oni su, prije svega, bili prijateljskog karaktera, jer su ostvarena nova poznastva koja imaju za cilj njegovanje bratskih odnosa sa obe strane rijeke Drine.
-Ova tri dana će nam ostati u prelijepom sjećanju, a zahvaljujući našoj braći iz Sokobanje vidjeli smo sve ljepote ovog turističkog mjesta, te osjetili gostoprimstvo kakvo se samo poželjeti može – poručili su kotorvaroški fudbalski veterani.
Domaćin trodnevnog druženja se potrudio da sve protekne na visokom nivou, a nagrade i poklone za sve učesnike uručio je Goran Frankulović-Frenki, alfa i omega cijele priče.
-Sa braćom iz Kotor Varoša smo se upoznali u Apatinu i vidjevši o kakvim sjajnim momcima je riječ odlučili smo da ih pozovemo u goste. Obećavam da će ovi naši zajednički susreti postati tradicija i sa nestrpljenjem iščekujemo naredna druženja u Apatinu i Kotor Varošu – poručio je Frankulović.
Svečanoj večeri nakon završenih utakmica prisustvovali su i predsjednici opština Sokobanja i Apatin, Isidor Krstić i Milan Škrbić, a domaći bend se pobrinuo za dobru atmosferu koju je upotpunio vrhunskim performansom i Radoslav Drljača.
Tokom boravaka u Sokobanji Kotorvarošani su posjetili i preduzeće „Adonis“, gdje se proizvode vrhunski čajevi zahvaljujući posvećenosti prirodi, čime je prevaziđena obična trgovina ljekovitim biljem.
Putujući za Sokobanju fudbalski veterani su imali izuzetan topao i srdačan doček u opštini Mali Zvornik, gdje su uručili prigodne poklone za predsjednika opštine Zorana Jevtića i njegovog saradnika Mladena Perića, koji je pozvao Kotorvarošane na dvije izuzetno posjećene manifestacije ribarskog karaktera u ovoj opštini.


Takođe, zamjenik predsjednika opštine Paraćin Tomislav Šaletić i direktor Turističke organizacije Aljoša Gligorijević, zajedno sa nekolicinom odbornika, priredili su veličanstven doček i tom prilikom su razmijenjeni pokloni, kao uspomena na još jedno nezaboravno druženje.
Kotorvaroški fudbalski veterani su još jednom opravdali najviša opštinska priznanja koja su im uručena ove godine, jer su kao ambasadori sporta još jednom dostojno reprezentovali opštinu Kotor Varoš u republici Srbiji.