Za najboljeg sportistu za prošlu godinu, u Mrkonjić Gradu je proglašena atletičarka Snježana Pisarić, koja nastupa za Atletski klub Maraton!

Manifestaciji izbora najboljih sportista, sportskih kolektiva, mladi prespektivnih sportista i zaslužnih sportski radnika prisustovalo je u sportskoj dvorani više od hiljadu posjetilaca.

Titula najuspiješnijeg sportiste atletičarki Snježani Pisarić, pripala je po drugi put za redom. Ona je ostvaraila izvanredne rezultate u polumarataonu i maratonu i jedan je od najboljih marataonaca u Republici Srpskoj i BiH. Titula nauspiješnijeg sportiste, kaže Snježana je za nju je veliko priznanje.

-Ova nagrada koju mi je dodijelila opština Mrkonjić Grad za mene mogo znači i veliki mi je podstreke za dalji rad. Nastojaću da i u ovoj godini ostvarim vrhunske rezulatate i da uključim još nekoliko dječaka i djevojčica da treniraju atletiku – kaže Snježana.

Drugo mjesto pripalo je fudbaleru Fudbalskog kluba Sloboda Nova Banka Iliji Daniloviću. Njegov klub proglašen je i za najuspješniji sportski kolektiv. Treće mjesto ravnopravno su podjelili odbojkašica Lea Samardžija i košarkaš Đorđe Aleksić.

-Prije 10 godina sam bio proglašen za mladog perspektivnog sportistu. Evo nakon 10 godina, kako se kaže lutanja po svijetu i igranja u Prvoj i Premijer ligi BiH vratio sam se ponovo u svoj grad i matični klub. Mislim da ovakava priznanja stimulišu mlade sportiste da treniraju i postižu vrhunske rezultate – kaže Danilović.

Priznanje za perspektivne mlade sportiste pripalo je stonoteniseru Bobanu Soldatu, odbojkašici Jeleni Kodžo, džudiskinji Nataši Škrbić, košarkašu Nikoli Todoroviću i fudbaleru Aleksandru Gavriću. Priznanje za istaknutog sportskog radnika dodjeljeno je Ružici Kokeza, treneru DŽudo kluba Atos.

-Ovo priznanje mi mnogo znači i to mi je dodatni stimulan da nastavim da vrijedno treniram odbojku. Vjerujem da ću jednog dana biti vrhunska odbojkašica – kaže Jelena Kodžo.

Načelnik opštine Mrkonjić Grad Dragan Vođević, kaže da mrkonjićki sportsisti postižu zavidne rezultate i da lokalna zajednica pomaže rad svih sportskih klubova.

Manifestacija izbora najboljih sportista održana je u okviru svečanosti posvećenih Danu opštine i 27. godišnjici povratka stanovništva na svoja vjekovna ognjišta, nakon petomjesečnog izbjeglištva.

Tekst i foto: Slobodan Dakić