Gradonačelnik Doboja Boris Jerinić i poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Obren Petrović, doputovali su u Antaliju da obiđu ekipu FK Sloga Meridian koja se u Antaliji nalazi na pripremama.

Jerinić i Petrović su Antaliju stigli u društvu sportskog direktora Zlatka Maksimovića, člana IO FK Sloga Meridian Daria Prodića i prijatelja kluba Mirka Gojića i Slavena Dujakovića, a dočekali su ih Miroslav Kršić i Zoran Ćurguz, predsjednik i šef stručnog štaba FK Sloga Meridian.

Nakon odmora od puta, delegacija se uputila na trening Sloge Meridian. Jerinić i Petrović su igračima i stručnom štabu dobojskog premijerligaša još jednom iskazali podršku i poželjeli da ostatak priprema u Antaliji iskoriste što bolje, kako bi u nastavak sezone ušli dovoljno pripremljeni i izborili opstanak u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Objektivno, malo se koji klub u Bosni i Hercegovini može pohvaliti podrškom lokalne vlasti, gradonačelnika i gradske uprave, kakvu ima dobojska Sloga Meridian. Dolazak Jerinića i Petrovića u Antaliju, samo potvrđuje kolika je ta podrška velika i da će biti nastavljena.

Miroslav Kršić, predsjednik Sloge Meridian, zahvalio se gradonačelniku Borisu Jeriniću i poslaniku Obrenu Petroviću, što konstantno pomažu i stoje uz sportski kolektiv na čijem je čelu.

Delegacija iz Doboja ima namjeru bodriti ekipu Sloge Meridian u posljednjoj pripremnoj utakmici protiv ruskog FK Ufa. Ova utakmica je planirana za srijedu, 8.februara.

Šef stručnog štaba premijerligaša Sloge Zoran Ćurguz poslije druge provjere u Antaliji, u kojoj su njegovi izabranici poraženi u Beleku od ruskog Arsenala iz Tule sa 0:2, je naglasio da veliki problem predstavlja viroza, koja je praktično desetkovala njegov tim.

Rusi su do trijumfa stigli pogocima Iraklija Manelova u četvrtom i Gurama Adzhoueva u 87. minutu.

–  Otkako smo došli u Antaliju, čak 12 igrača je imalo virozu, zbog koje su tri, četiri dana prikovani za krevet, a onda se još isto toliko vremena oporavljaju. Tako smo praktično u situaciji da pojedini fudbaleri, kao što su David Čolić, Nikola Popara i Ostoja Šaula u Turskoj nisu odigrali još nijedan minut. Eto, protiv Arsenala su na terenu bili Franko Dadić i Karlo Stapić, dvojica fudbalera koji su izašli iz viroze i vidjelo se po njihovom kretanju i igri da se još nisu u potpunosti oporavili. Međutim, šta da se radi, nadam se da ovo neće ostaviti negativne posljedice na cjelokupni pripremni period – naglasio je Ćurguz.