Fudbaleri srbačke Sloge pobijedili su Lijevče iz Nove Topole u generalnoj probi pred novu sezonu, minimalnim rezultatom 1:0. Utakmica je bila fer i na momente zanimljiva.

U 18.minutu Vladan Nježić je ubacio s desne strane u sredinu, Saša Vasić snažno šutira kraj gola. Gosti su u 41. minuti istrčali brz kontranapad, Bojan Ilić je proigrao Dragana Dumonića koji sa 14 metara šutirao iz trka, ali malo pored stative. U 44. minuti dobra prilika za Slogu. Nikola Kopanja je ubacio sa desne strane, a Srđan Maletić glavom u padu sa pet matara promašio gol Lijevča. U 49 minutu Stefan Milojević je umakao odbrani gostiju, te šutirao sa oko 10-ak metara, ali je Topić odbranio njegov udarac. Emir Grbić je u 52. minuti dobro izveo slobodnjak, ali je prečka bila saveznik gostiju. U 58 minutu Kopanja je ponovo bio nezaustavljiv za odbranu gostiju ,odlično ušao u kazneni prostor te iskosa oštro šutirao, ali golman Topić brani.

Mirko Sladojević je ukrao jednu loptu odbrani gostiju, nesebično uposlio kapitena Dumonića koji je imao mat poziciju, šutirao je dobro, ali je Smiljanić fantastičnom reakcijom spasio svoj gol. Opet je Sladojević ukrao loptu jednom igraču Sloge i izašao sam na golmana Smiljanića, ali je sa deset metara iz jako dobre prilike šutirao visoko preko gola. U 85 minutu Grbić je fantastično uposlio Kopanju koji u stilu rasnog golgetera pogađa za pobjedu Sloge.

Sloga (S): Grahovac, Vasić, Zukanović, R. Zelenac, Rakić, I. Nježić, Milošević Maletić, Milojević, V. Nježić, Kopanja. Još su igrali: Smiljanić, Grgec, Malbašić, Bogosavac, Grbić, Ugran, Pantelić.

Lijevče: Topić, Tomić, S. Ilić, Gavranović, Gojković, M. Perić, Boj. Kecman, N. Perić, Dumonić, B. Ilić, Sladojević. Još su igrali: Milutin, Klisara, Peulić, Mihajlović, B. Kecman, Mataruga.

G. Popović