Sarajevo na startu m:tel Premijer lige BiH ostvarilo pobjedu na gostovanju u Krupi na Vrbasu sa 2:0.

U prvom dijelu, nije bilo puno lijepih poteza, niti izglednijih prilika. Tek pokušaj Handžića u 25. minutu i neodlučnost Modića u 29. minutu, na drugoj strani su ostali upisani kao zanimljiviji detalji.

Tek što je počeo nastavak, gosti u 48. minutu su poveli. Velkovski je šutirao, lopta je na putu ka golu pogodila Mandića i promijenila smjer i pogodila mrežu za 0:1.

Već u sljedećem minutu, Tatar i Jukić su imali odličnu priliku, ali se istakao golman domaćih Kolak.

Potom je Krupa preuzela inicijativu i bilježio dva šuta sa distance: Modića u 60. i Dujakovića u 66. minutu.

I onda, čovjek u crnom, sudija Mateo Musa iz Čitluka, presudio je pobjednika. Nakon šuta Handžića, lopta na putu ka mreži Krupe pogađa Makitana u prsa, a mladoliki sudija Musa pokazuje na “bijelu tačku” signalizirajući da je odbrambeni igrač Krupe igrao rukom. I potom čini još jednu, Makitanu dodjeljuje i drugi žuti karton, pa su domaći ostali sa desetoricom igrača. Tatar je realizovao penal za 0:2.

Sarajevo je rutinski utakmicu privelo kraju, a u 89. minutu, Krupa je imala i najbolju priliku, kada je Androjić pogodio stativu.

Nadamo se da će sudijski organi kazniti sudiju Musu, koji je i prošle sezone, u 12. kolu, drastično oštetio u Tuzli, ekipu Zvijezde 09, ali je prošao nekažnjeno. Da li će se nastaviti tako ili će se krenuti oštro prema “greškama” sudija. Vidjećemo šta će reći kontrolor Dragan Vasiljević iz Doboja, a potom i Sudijski komitet.

KRUPA – SARAJEVO 0:2 (0:0)

Strijelci: 0:1 Mandić (autogol 48), 0:2 Tatar (penal, 69) Stadion: FK “Krupa”, igrano bez prisustva publike. Sudija: Mateo Musa (Čitluk). Pomoćnici: Amer Macić (Mostar) i Jure Musa (Čitluk). Delegat: Vladimir Glavaš. Kontrolor: Dragan Vasiljević (Doboj). Žuti kartoni: Karišik (Krupa), Šerbečić , Oremuš (Sarajevo).Crveni karton: Makitan (Krupa, 69).

Krupa: Kolak, Karišik (od 56. Maksimović), Makitan, Modić, S. Nikolić (od 76. Andrejić), Dujaković (od 75. Aćimović), Palić, Glišić (od 50. Redžić), Galić, Filipović, Mandić (od 56. L. Nikolić). Trener:Zoran Marić.

Sarajevo: Kovačević, D. Hodžić, Oremuš, Velkoski (od 73. Fanimo), Milićević, Salči (od 82. Pidro), Jukić (od 82. F. Hodžić), Đokanović (od 84. Mustedanagić), Šerbečić, Handžić (od 84. Ahmetović), Tatar. Trener: Vinko Marinović.