Trebalo je gotovo dva mjeseca da krenu u takmičenje drugoligaškog Zapada, a kada su krenuli, možda bi bilo bolje da nisu!

Fudbaleri Slobodode iz Novog Grada poraženi su u Dubravama u meču 6. kola (3:0), a junak susreta bio je mladi Bane Matić, dojučerašnji prvotimac Kozare, koji je het-trikom srušio tim sa “Mlakvi”. I to sa tri gola u rasponu od samo četiri minuta, od 49. do 53. Nevjerovatno…..

Dubaravama je ovo prvi trijumf ove sezone ,imali su tri remija i dva poraza do sudara sa Slobodom.

Interesantno, da je Slobodu sa klupe predvodio “fantomski” trener Josip Kovačević, kojeg niko nikada niti je vidio, niti čuo za njega, ali “uredno” sjedi na klupi Slobode više od pola godine. Na debiju gosti su imali samo 13 fudbalera u zapisniku. Za klub koji slavi 110 godina, sramotno, ali najviše treba da bude sramota one koji danas vode tu Slobodu…..

DUBRAVE – SLOBODA (NG) 3:0 (0:0)

Strijelci: 1:0 Matić (49), 2:0 Matić (51), 3:0 Matić (53). Stadion: FK Dubrave. Gledalaca: 100. Sudija: Dejan Radić (Modriča). Pomoćnici: Mišo Mačkić (Banjaluka) i Ljubiša Lukić (Modriča). Delegat: Mladen Ličina (Ljubija). Kontrolor: Zoran Drinić (Omarska). Žuti kartoni:

Dubrave: Hamzić, Kisin, Velagić, Kvrgić, Matić (od 79. Glamočić), Demo (od 75. V. Kisin), Sikimić (od 75. Šikuljak), Ćehajić, Nikić (od 79. Malešević), Brkić, Malbašić (od 81. Turanović).

Sloboda (NG): Blanuša, Mijatović, Makivić, Mulalić, Bešir, Milaković, Ekić, Vujanović, Majkić, Elijazović (od 11. Selimagić), Bokan.