Sloga je odlično odigrala u “Vrapčićima”, ali šta to vrijedi kada su bodovi ostali u Mostaru. Na kraju Velež – Sloga Meridian 4:2, iako je moglo biti i drugačije.

Svejstan je toga i trener dobojlija Vlado Jagodić.

– Utakmica u kojoj se događalo mnogo toga očekivanog i neočekivanog. Vjerovatno ćemo nekada ubuduće i žaliti za, ipak, olako ispuštenom šansom da napravimo još jedan zapažen rezultat u gostima. Mnogo ružno vrijeme za utakmicu, kao i nestanak struje u 68. minutu kod rezultata 2:2, nismo mogli pretpostaviti. Ali, smo jasno znali kako će Velež igrati i ponašati se i kada ima rezultat i kada stišće protivnika nošen frenetičnim navijačima jer nema rezultat. Iako smo sve to predvidjeli, napravili smo mnogo tehničkih grešaka i primili golove koji se u ovakvim utakmicama ne smiju primati. Pogotovo prva dva. Ponovo smo bili efikasni te smo postigli dva lijepa gola te promašili tri izgledne situacije, i to je odlična stvar. U poslednje tri utakmice smo postigli sedam golova, ali…primljeni golovi zabrinjavaju i to pod hitno moramo popraviti u igri u gostima. Očigledno je da su to mnogo “skupe” pogreške te će uslijediti neophodne promjene vrlo brzo – naglasio je Jagodić, a onda se okrenuo onom šo slijedi:

-Okrećemo se već prvoj narednoj obavezi a to je Kup utakmica u srijedu u Bijeljini, pa u nedelju ponovo domaća utakmica protiv iznenađujuće dobrog GOŠK-a iz Gabele. Iako je energetska potrošnja ogromna, ova dva susreta jednostavno moramo riješiti u svoju korist i ući u potpuno miran nastavak sezone – zaključio je kormilar Sloge.

A, kako su gospodske manire ostavili u Mostaru, a prema našim saznanjima za to je bajveći krivac upravo Jagodić, čitajte OVDJE.