Čedomir Ćulum nije više trener FK Sloboda iz Mrkonjić Grada. Mrkonjićani i Ćulum  rastali su se sporazumno, jer je mladom treneru istekao ugovor i ima planove za rad u drugoj sredini.

Predsjednik Upravnog odbora Slobode Milenko Milekić, kaže da se klub prijateljski rastao sa Ćulumom.

-Čedomir Ćulum je odlično radio u proteklih godinu dana i postigao dobre rezultate s klubom. Sporazumno smo završili saradnju jer on ima planove da se usavršava u trenerskom pozivu. Mi mi želimo svaku sreću i uspijeh.Vrata kluba za njega su uvijek otvorena, jer je on u Slobodi preveo sedam godina kao igrač i trener rekao je Milekić.

Slično priča i Čedomir Ćulum, koji je zahvalan upravi Slobode na ukazanom povjrenju da vodi prvi tim, mada mu je to bio prvi samostalni trenerski posao.

-Želim da naglasim da sam se sa ljudima iz Slobode na jedan izuzetno korektan način rastao. Naravno, zahvalan sam i što su mi dali mogućnost da samostalno vodim ekipu i mislim da smo dosta uradili na afirmaciji mladih fudbalera koji su budućnost Slobode. Ja trenutno imam druge planove i želim da se usvrašavam u trenerskom pozivu – rekao je Ćulum.

Upravani odbor kluba donio je odluku da prvi tim, dok se ne rješi pitanje šefa stručnog štaba vodi pomoćni trener Milorad Glamočak.

Slobodan Dakić