Radnik je završio drugu fazu priprema na Kupresu. U prve dvije pripremne utakmice doživljeni su porazi, i to protiv Zrinjskog od 3:0 i GOŠK-a od 1:0. U poslednjoj utakmic zabilježena  je pobijeda protiv Novog Travnika rezultatom od 2:0.

– Odigrali smo tri korisne utkamice gdje polako uigravamo ekipu za prvenstvo. Izmijenjao sam sve igrače tako da su svi igrači dobili priliku što mi je bio cilj. Bilo je obostranih prilika tako da možemo stavit pečat na naš uspješan rad. Pohvalio bi igrače jer su dali svoj maksimum u ovim iscrpljujućim pripremama, pogotovo u ovoj drugoj fazi u Kupresu, gdje smo pored redovnog rada u teretani, a zatim i sa loptom odigrli tri prijateljske utakmice. Slijedi nam generalka protiv Podrinja a zatim pred nama je nedjelja odmora, osvježenja, gdje ćemo raditi smanjenim intezitetom kako bi ekipa bila spremna za prvo kolo i utakmicu sa Sarajevom – istako je trener Radnika Mladen Žižović.

Radnik će generalku pred novo prvenstvo odigrati u subotu 14. jula na Gradskom stadionu u Bijeljini, a protivnik će biti Podrinje iz Janje.

RADNIK-NOVI TRAVNIK 2:0 (0:0)

Strijelci: 1:0  Bradonjić (59), 2:0 Motika (90). Igralište:  SC Adria SKi u Kupresu. Gledalaca: 50. Sudija: Stipe Kovačević (Tomislavgrad). 
Radnik: Hodžić, Merajić, Krsmanović, Despotović, Živanović, Hasikić, Isić, Šantić, Bradonjić, Motika, Brković. Još su igrali: Lučić, Nikić, Dujković, Ristanović.
Novi Travnik: Ćustahinja, Silajdžija, Golman, Ćosić, Skopljak, Čekić, Akbić, Buljubašić, S. Petak, Hodžić, Suljić. Još su igrali: Trako, Turić, Terzić, A. Petak, Tutkur, Antić, Kuvač.
                                                                  Mijodrag Jakovljević