Naš tekst “Zašto Sloboda i Dubički Borac (ne)moraju imati mlađe selekcije, dok druge kažnjavaju” izazvao je nazapamćenu reakciju klubova, sportskih radnika, roditelja…..koji su i te kako nezadovoljni stanjem u omladinskom fudbalu, a zgroženi onim što su snagom argumenata vidjeli i pročitali u tom tekstu.

ZAŠTO SLOBODA I DUBIČKI BORAC (NE)MORAJU IMATI MLAĐE SELEKCIJE, DOK DRUGE KAŽNJAVAJU!?

Svi očekuju oštru reakciju čelnika FSRS, koji ne bi trebali pokazati znak jednakosti između onih koji varaju i onih koji pošteno rade svoj posao, a njih je većina.

Obećali smo i njima, ali i javnosti da ćemo nastaviti započetu priču, koja bi trebala protresti dobro i sam vrh FSRS, ako imaju obraza….

A u Slobodi i Borcu ništa novo, za ovih nekoliko dana, i dalje njihove ekipe ne igraju utakmice!

Sloboda je 27. marta trebala gostovati BSK-u na “Čairama” u okviru Omladinske juniorske lige Republike Srpske, grupa Zapad. Naravno pogađate nije, u komet sistemu jasno stoji, da je domaćin izašao na teren sa službenim licima, i da se gost iz neopravdanih razloga nije pojavio.

Istu stvar napravio je i Borac u okviru 15. kola iste lige, kada je 3. aprila trebao gostovati u Cazinu. Već pogađate, da nije, domaćin je uredno unesen u zapisnik, dok se gost iz Kozarske Dubice iz neopravdanih razloga nije pojavio na utakmici.

Šta reći poslije ovoga, izuzev da bi Izvršni odbor FSRS trebao pod hitno reagovati i sankcionisati ova dva tima u seniorskoj kategoriji, kako Propisi i Pravilnik nalažu, i zašto se ne tako davno zalagao jedan član Izvršnog odbora FSRS, naravno pogađate da je riječ o Mladenu Bosančiću. Vjerujemo da će i sada prvi pokrenuti inicijativu, za dobrobit najmlađih i fudbala Srpske u cjelini.

Mi samo podsjećamo o kakvim se kaznama radi:

A, sada prelazimo na pionire dva gore pomenuta kluba, koji bi po Pravilniku trebali igrati ligu pionira FSRS Zapad, a ne Omladinsku ligu PFS Prijedor, jer postavlja se pitanje zašto ostalih 14 prvoligaša Srpske plaća za tu uzrasnu kategoriju skuplje takmičenje, ono koje je propisano, a Borac i Sloboda mogu i ovako.

A to ovako je pod veoma čudnim okolnostima, jer brojni dokazi upućuju na to da se ta “famozna liga ” i ne igra, odnosno da se zapisnici “friziraju” u kancelariji PFS Prijedor.

Na to upućuju brojni dokazi, a jeda od stvari koja lako zapada za oko jeste da gotovo sve utakmice (one koji nisu ni odigrali) umjesto delegata ili sudije, zaključuje sekretar, u ovom slučaju sekretarica PFS Prijedor Emilija Maksimović.

A, veoma zanimljiva situacija desila se na utakmici 2. kola iste lige u kojoj su trebali da se sastanu pioniri baš Slobode i Borca. Kakva tragikomedija i ironija….. Naravno, svi pogađate da utakmica nikada nije odigrana, niti će, iako je po rasporedu trebala da se igra 19. septembra prošle godine. Ono što je još zanimljivije jeste da je neko(?!) u komet sistemu prvo registrovao utakmicu 3:0 za Slobodu, pa onda to poništio, pa otvorio novu utakmicu, ali na žalost, sebe, ali i drugih, onu prethodnu ne može izbrisati iz Komet sistema.

Postavlja se pitanje, kako je neko mogao registrovati utakmicu, kada se na istoj nije niko pojavio, ni gost, kako je prvobitno rečeno, ali ni domaćin, ni službena lica, što jasno stoji u zapisniku “fantomske” utakmice.

Ovo su samo neki od brojnih dokaza, a naš portal očekuju potvrde i svjedoke sa utakmica na kojima su lažirani zapisnici. Iste smo već proslijedili na nekoliko relevantnih adresa, Tužilaštvo, SIPA….a u sledećem nastavku imenom i prezimenom ćemo prozvati glavne nalagodavce nečasnih radnji.

Vjerujemo da će FSRS reagovati prije nego što na površinu ispliva sve….