Vrijeme proleti za čas, pa tako i ono finale Kupa Republike Srpske iz 1997. godine, kada su u Banjaluci na Gradskom stadionu vojevali trnska Sloga i Sarajevo iz Srpskog Sarajeva. Slavio je tim iz opštine Laktaša (1:0), a strijelac jednog pogotka bio je Zgonjanin u 43. minutu, što je bilo dovoljno da pehar ode u Trnu, i Slogu tako upiše među besmrtne u fudbalu Republike Srpske.

Zato je odlučeno, da 11. juna na stadionu u Trnu sa početkom u 18.00 časova tadašnji akteri, a danas veterani ponovo ukrste koplja! Biće to i 25 godina od ondašnjeg finala, a sve je dobilo i podršku gradskih otaca u Laktašima.

POBJEDNIK KUPA REPUBLIKE SRPSKE 1997. GODINE: SLOGA IZ TRNA

Naime, ovu manifestaciju su podržali i gradonačenik Miroslav Bojić, kao i predsjednik Skupštine grada Laktaši Saša Popović, a u delegaciji su bili još ispred trnske Sloge Milenko Petrović, potom kapiten Sloge iz 1997. godine Rade Komljenović, te prvotimac Sarajeva iz te generacije Dejan Dabić.

Biće to prilika da opet na jednom mjestu vidimo majstore Lolića, Dragišića, Starčevića, Bosančića, Lukića, Zgonjanina, Kukolja, Janjetovića…. na jednoj strani, a na drugoj Šešliju, Sabića, Radovića, Marvana.

Poslije utakmice planirano je i druženje du duboko u junsku toplu noć. Novi spektakl na vidiku u Trnu je….