Fudbalski savez Republike Srpske u teškoj i izazovnoj 2021. godini poslovao je pozitivno i sproveo niz značajnih projekata od velike važnosti za budućnost ove igre na prostorima srpskog entiteta, a u narednom periodu biće još mnogo projekata veoma bitnih za poboljšanje infrastrukture i uslova za klubove koji su prvi put imali unačajnu pomoć Saveza. To je glavni zaključak zasjedanja redovne godišnje Skupštine FSRS koja je održana u maloj vijećnici Banskog dvora.

– Iza nas je veoma teška i izazovna godina zbog pandemije korona virusa koja je usporila određene stvari, ali sada smo na njenom kraju i nije nas zautavila u našim namjerama. U narednom periodu posebnu pažnju obratićemo prema mladima, a jedan od krucijalnih projekata je izgradnja šest ili sedam terena sa veštačkom travom, tri sa hibridnom travom, kao i postavljanje reflektora u Trebinju, Istočnom Sarajevu i Prijedoru – istakao je Vico Zeljković, predsjednik Fudbalskog saveza Republike Srpske.

Sjednici Skupštine prisustvovala su 52 člana od mogućih 55, a sve odluke su donesene jednoglasno uz određene diskusije koje su se vodile u pozitivnom smjeru, prevshodno zbog činjenice što je budžet saveza za minulu godinu bio udvostručen, obezbijeđen je i sponzor prvoligaškog takmičenja, Savez pokriva 50 odsto kotizacija i plaćanja službenih lica klubovima u svim rangovima što je stavka od 850.000 maraka, što je više od dosadašnjeg budžeta koji je do prošle godine iznosio oko 750.000.

Prije sjednice Skupštine održana je sjednica Izvršnog odbora FSRS. U Disciplinskoj komisiji umjesto Danijela Jošića imenovan je Ane Mihajlov (PFS Doboj), u Apelacionoj komisiji Velibora Bodirogu ubuduće će mijenjati Teodora Vukasović (PFS Trebinje), dok će u Drugostepenoj komisiji za licenciranje Aleksandra Gaćanovića zamijeniti Marko Mihajlović (PFS Doboj). Sve ovo verifikovano je i na Skupštini.

Minut ćutanja za Osima

Nakon intoniranja himne Republike Srpske Skupština Fudbalskog saveza Republike Srpske počela je minutom ćutanja u znak poštovanja i kao poslednji pozdrav legendarnom treneru i igraču Ivici Osimu.