Pod predsjedavanjem predsjednika Mile Kovačevića, u sali Banskog Dvora u Banjaluci održana je redovna sjednica Skupštine Fudbalskog saveza Republike Srpske, na kojoj je prisustvovalo 49 od 55 pozvanih delegata, koji su u izuzetno korektnoj atmosferi, uz uvažavanje, u demokratskom tonu uspiješno završili rad.
Među gostima su bili potpredsjednik FS BiH Milorad Sofrenić i generalni sekretar Jasmin Baković, koji je u ime predsjednika FS BiH Elvedina Begića poželio uspiješan rad Skupštini.
Nakon što su izabrana radna tijela Skupštine, delegati su usvojili Dnevni red sjednice i zapisnik sa prethodne, kao i dva nastavka izborne Skupštine FSRS.
Na sjednici Skupštine nije imenovan član Izvršnog odbora FSRS iz Područnog fudbalskog saveza Doboj iz proceduralnih razloga, a delegati su dali saglasnost predsjedniku i Izvršnom odboru da to provedu u narednom periodu.
Delegati Skupštine gotovo jednoglasno (tri uzdržana glasa) usvojili su Izvještaj o radu i finansijski izvještaj za 2016. godinu te Program rada, plan aktivnosti i plan prihoda i rashoda za 2017. godinu.
Sa zadovoljstvom je konstatovano da je FSRS ponovo pozitivno poslovao. Usvojen je budžet FSRS za 2017. godinu u iznosu od 770.000 KM.
Usvojen je i revizorski izvještaj revizorske kuće „Manojlović DOO“ iz Banjaluke o izvršenoj reviziji finansijskog poslovanja FSRS za 2016. godinu.
Delegati su izabrali Srđana Lalića za člana prvostepene komisije za licenciranje FS BiH, ispred PFS Bijeljina. Jednoglasno je izabran i Dražen Nikolić (OFS Bijeljina) za predsjednika Disciplinske komisije FSRS umjesto Radivoja Lazarevića, zbog zauzetosti. Za člana Disciplinske komisije izabran je Miloš Zlojutro (PFS Prijedor).
Delegati Skupštine su rad Fudbalskog saveza Republike Srpske, sa svim njegovim organima i tijelima, ocjenili vrlo dobrim.
Skupština je pokazala zrelost u nastupu, idejama, predloženim riješenjima koje su u potpunosti akceptirane i biće implementirane u budućem radu –rekao je predsjednik FS RS Mile Kovačević.
FSRS ima 380 klubova i 25.000 registrovanih igrača.

fsrs.org