Škola fudbala “Ačko” iz Doboja osnovana je prije nepune tri godine, i za to vrijeme stekla je velike simpatije, ne samo u dobojskoj reegije, već i u regionu.

Školu vodi Dražen Vasiljević, nekadašnji fudbaler Sloge, Modriče, Radnika, čačanskog Borca, ali i uspješan fudbalski sudija, koji je oko sebe okupio mlade trenere sa UEFA licencom, željni edukovanja i napretka, i uz sve to bivši su fudbaleri.

Danas škola okuplja oko 130 polaznika, što svakako nije mali broj.

– Većinom su to dječaci uzrasta od 5-12 godina. Učimo ih prve korake, i spremamo za dalje. imali smo veoma uspješan kamp na Hajdučkim vodama koji je trajao pet dana. Djeca su se zbližila, što i jeste cilj sporta – kaže Dražen Vasiljević.

On ističe da je cilj da se jednog dana formira i seniorski tim, kako bi ti dječaci iz škole osjetili “miris” pravog fudbala.

– Šansu ćemo dati dječacima od 16 godina da igraju i stiču iskustvo koje im je potrebno. Za sada imamo odličnu saradnju sa NK Usora, i naši klinci nastupaju za predpionirske selekcije ovog tima, ali opet ponavljam, krajnji cilj jeste da imamo i svoj seniorski, i naravno omladinski pogon – dodaje Vasiljević.

Prema njegovim riječima posebno je ponosan na odličnu saradnju sa Crvenom zvezdom.

– Imamo ugovor sa Crvenom Zvezdom koji nam nudi razne pogodnosti. Djeca izlaze na teren sa igračima Zvezde na prvenstvenim utakmicama, imaju priliku da u bilo kom trenutku dođu na probu i okušaju se sa svojim vršnjacima. Isto tako Zvezda je obavezna da nam dođe dva puta godišnje – poručuje prvi čovjek ŠF “Ačko” Dražen Vasiljević.

Ovome svemu treb dodati da već treće pripreme sa vršnjacima Zvezde obavlja Filip Dujković, osmogodišnji talentovani klinac iz Kakmuža, koji je polaznik i “Ačke”.

Nema sumnje da će se u budućnosti o ovoj maloj, ali uspješnoj školi fudbala tek čuti, jer rade tiho, nenametljivo, a rezultati su i te kako vidljivi….