“Kada politika uđe u sport, onda je nešto trulo u državi Danskoj”, a po svemu sudeći u Bosni i Hercegovini, i to onoj fudbalskoj “gnjile” jabuke i kruške davno su isprepletene….

Tako na zvaničnoj stranici NFSBiH i to kao prva vijest stoji naslov “Sretan dan Nezavisnosti”, a u nastavku teksta, čestitaju svim građanima Bosne i Hercegovine današnji dan.

U FSBiH očigledno su zaboravili da to nije praznik na cijeloj teritoriji BiH, i da u Republici Srpskoj to je običan radni dan, baš kao i u svim dijelovima Federacije BiH, gdje su Hrvati većina.

Isto tako, trebali bi znati da je FSBiH nastao spajanjem Fudbalskog saveza Republike Srpske i Nogometnog fudbalskog saveza Federacije BiH.

Ostaje nejasno zašto su ovaj čin dopustili barem ljudi iz reda FSRS, a koji se i te kako pitaju u organima FSBiH. Tu prije svih mislimo na potpredsjednika Milorada Sofrenića, te članove Izvršnog odbora Milu Kovačevića, Zlatka Spasojevića, Dragana Kulinu i Ranka Vučkovića. Očigledno da njima nesmeta “Dan nezavisnosti”….

A, da je čestitika bila spremna za upotrebu vidi se i iz činjenice kada je postavljena, tačno u ponoć izeđu srijede i četvrtka, dakle prvog sekunda “Dana Nezavisnosti”….

Na stranu očigledan previd srpskih članova fudbalske vlade u Sarajevu, ali u FSBiH bi trebali znati da UEFA i FIFA strogo zabranjuju nacionalnim savezima miješanje u politiku, a ova čestitika to i te kako jeste. Prema našim saznanjima, stranica je već proslijeđena u Nion, sjedište UEFA koje bi se trebalo vrlo brzo očitovati po tom pitanju….

Na potezu je Čeferin……