Zemlja apsurda i zemlja u kojoj svaka logika gubi smisao. BiH, bez greške, a u nju spada i Brčko Distrikt sa svojim Jedinstvom, klubom kojeg danas nema na fudbalskoj mapi!

Iako je napunio 104 ljeta, ovaj nekada drugoligaš bivše Jugoslavije, dvostruki pobjednik Kupa Republike Srpske, i prvoligaš Srpske, prije dvije godine nestao je sa scene i ne takmiči se ni u najnižoj ligi….

A mučio je muku, gdje da igra posljednjih 20 godina, jer gradski oci pokrenuli su besmisleni projekat “Skadra na Savi”, koji je i u startu bio megalomanski projekat, a koji je najmanje mogao pomoći Jedinstvu.

Ruine i pokušaji gradnje sa kosturom tribina izgedali su zastrašujuće, dok su se fudbaleri godinama presvlačili u kontejnerima, ali napokon je nešto krenulo sa mrtve tačke!

Polovinom februara prošle godine Vlada Brčko distrikta je kao investitor potpisala ugovor sa odabranim izvođačem radova kojim su predviđeni i sanacioni radovi na konstrukciji samog objekta, te završna hidroizolacija svih vanjskihj površina – tribina, kao i zatvaranje cjelokupne zapadne tribine fasadnom konstrukcijom s ugradnjom pripadajuće aluminijumske bravarije.

Za četvrtu fazu nastavka izgradnje radova na Gradskom stadionu izdvojeno je 7,6 miliona KM. Ovo je ujedno jedan od najvećih projekata Vlade Brčko distrikta započeto u prošloj godini.

I čini se da će “Skadar na Savi” konačno ličiti na nešto, ali ko će na njemu igrati fudbal, to je sasvim drugo pitanje, jer Jedinstva nema ni na mapi. Dobijamo arenu koja će služiti ni zašta.

Bravo……