Danas i nije neka vijest da je neka od mlađih kategorija OFK Sport team savladala Crvenu zvezdu, ali trebalo je probiti led!

To je pošlo generaciji 2002. i to u Beogradu, uz legendarnu “Marakanu”. Zajednički snimak ostao je za sjećanje, a mi idemo u istoriju stariju nešto više od pet godina, uz konstataciju da je tada ovu iznenađuju vijest na našem portalu pročitalo nešto više od 64.000 posjetilaca.

——————————————————————————

OFK Sport team, generacija 2002. godište, koje je po izjavama mnogih stručnjaka najtalentovanija generacija u RS u poslednje dvije decenije, osvojila je još jedno brdo na svom putu ka visinama. I to ne obično, već Topčidersko brdo,….

Mališani iz Banjaluke nisu se prepali velikana i nasred „Marakane“ očitali su lekciju „crveno – bijelima“ savladavši ih 1:0. Iako je domaćin imao nešto više od igre, „plavi“ su vrlo brzo došli do prednosti golom Kostadinovića, i taj rezultat znalački su čuvali do kraja. Trener Radomir Popović bio je i te kako zadovoljan izdanjem svog tima.

– Ono što sam najavio i ostvarilo se. U Beograd smo otišli da se nadigravamo i pobedimo, jer znamo da ova generacija može manje – više ravnopravno igrati bilo gdje, pa i na „Marakani“. Ono što me raduje da je i naš domaćin bio iznenađen kvalitetom naše djece, a ovakvi susreti daju pravu sliku radimo li dobro ili ne. Poslije ovakve utakmice jasno je da smo na pravom putu – poručio je Popović.

Već sledećeg vikenda na otvaranju novog stadiona OFK Sport team sa plastičnom travom kod željezničke stanice, u goste će doći još jedan velikan, Vojvodina (Novi Sad), i to sa dvije generacije, kadetima i selekcijom 2004. Početkom aprila u Banjaluci gostovaće nekoliko selekcija Subotičkog Spartaka, a u bliskoj budućnosti gosti Sport team biće i legendarni Vladimir Petrović Pižon, te Srđan Vasiljević, direktor omladinske škole „crveno – bijelih“ sa kojima će najvjerovatnije biti uspostavljen jedan vid saradnje za budući period.

Ćetkoviću, Teodoroviću, Kalabiću, Adžiću, Marjanoviću, Pašaliću, Mitroviću, Mikiću, Bosančiću, Đukiću, Kostadinoviću, Ninkoviću, Đogiću, Popoviću, …., neće u lijepom sjećanju ostati samo pobjeda nad velikim rivalom. Dan je bio u potpunosti ispunjen, od posjete muzeju „Crvene zvezde“ ispod zapadne tribine „Marakane“, pa do gledanja derbija srbijanskog šampionata između Crvene zvezde i Vojvodine. Stiglo se i prošteti Beogradom, koliko je to dala „Košava“, koja je nosila sve pred sobom, a u kasnim večernjim satima ekspedicija mala, ali odabrana krenula je na put prema Krajiškoj ljepotici. Dječiji osmjeh i sreća nadjačali su umor koji ih je polako savladavao. Kilomtri na bivšem autoputu „Bratstva jedinstva„ klizili su prema Banjaluci, a autobusom je odjekivalo: „Rasti Zvezdo, još si mala“,…..

Igramo lepo, ali slaba vajda

Da su Beograđani bili iznenađeni izdanjem Sport team vidjelo se i iz verbalnog sukoba trenera Vladimira Mladenovića i sportskog direktora omladinske škole crveno – bijelih“ Srđana Vasiljevića.

– Šta je bre, zar da nas Banjalučani ovako nadigraju kod kuće – poručio je Vasiljević treneru Mladenoviću.

– Ma, igramo lepo za oko, ali nije htela u gol – branio se Mladenović.

– Ma pusti ti oko, moje je videlo da je trebalo biti 0:2, traži revanš što pre – nadovezao se Vasiljević.