Nelegalna smjena!

Mladen Krstajić sklonjen je s mjesta predsjednika Radnika iz Bijeljine, kako kaže, na nelegitiman način, u režiji gradonačelnika Miće Mićića. Bivši selektor Srbije bio je prvi čovjek ovog kluba pet godina, a smjenili su ga na sjednici na kojoj nije mogao da bude prisutan i koja nije smjela da se održi zbog mjera protiv virusa korona. Umjesto Krstajića, izabran je Predrag Perković, direktor kompanije “Vodovod i kanalizacija” a. d. Bijeljina.

– Očekivao sam ovakav epilog. Ne mogu da se ljutim na delegate koji su me izabrali za predsjednika prije pet godina, to su ljudi koji vole Radnik, mada ima i onih koji su morali tako da postupe, jer je glavni organizator kompletne priče gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić. On gleda samo sebe, ima potrčka Peđu Jovića, koji je egzekutor, a što se tiče ostalog, mogu jedino da čestitam Perkoviću na imenovanju. Znam da mu je naređeno da to bude. Smiješno, jednostavno rečeno, smiješno – rekao je Krstajić.

Kao istaknuti fudbalski radnik, došao je da pomogne klubu i smatra da je njegov posao bio uspješan.

– Pet godina sam radio, izdvajao svoj novac, odveo dva puta ekipu u Evropu zajedno sa igračima i stručnim štabom, osvojio Kup BiH, nekoliko kupova Republike Srpske… Zatekao sam minus u kasi, i vratili smo 250.000 dugovanja. Zamrzao sam uz pomoć Vlade Republike Srpske dugove nekima zahvaljujući svom imenu i prezimenu. Često sam iz svog džepa finansirao neke goruće probleme sa po pet ili deset hiljada evra. Nikad nisam ni ručao na račun kluba, koristio telefon ili sipao gorivo. Pet godina vozim vlastiti automobil i nikad ni dinar nisam uzeo od kluba – naglasio je Krstajić.

E, pa ne može, kada prođe ova pandemija vratiću se da dokažem na čijoj je strani istina

Krstajić je nagasio da će nastaviti da se bori kako bi dokazao istinu.

– Ovo je bila osveta gradonačelnika Mićića koga nikad nisam “zarezivao”. Žalosno je da jedan čovek vedri i oblači ovim gradom i laže i maže kako nije informisan. On je totalno zastranio. Ne treba meni nikakva funkcija, to nije suština. Suština je da on želi da bude sve. E, pa ne može, kada prođe ova pandemija vratiću se da dokažem na čijoj je strani istina – rekao je Krstajić.

“Večernje novosti”