Danas je održana konferencija za medije FK Rudar-Prijedor pred meč drugog kola M:tel Premijer lige BIH, u kojem žuto-plavi u nedjelju u 17 časova, na Gradskom stadionu dočekuju ekipu Širokog Brijega.


– Očekuje nas još jedna teška utakmica, kao što je i svaka u Premijer ligi BIH, i moramo pristupiti maksimalno ozbiljno. Pratio sam ekipu Širokog Brijega, koja je po meni, uz Borac, jedna od najkvalitetnijih u Bosni i Hercegovini. Posjeduju mlad tim, svi igrači se izuzetno dobro kreću bez lopte, agresivni su, i ukoliko ‘uzmu’ loptu, mogu nam napraviti problem. Moraćemo biti dobro postavljeni na terenu, igrati sa idejom, a naša ideja je da mi imamo loptu, da ne dozvolimo protivniku da se razmaše. Pokušaćemo uspostaviti kontrolu, zadati ritam, i strpljivo graditi naše napade, da se ne bismo trošili tražeći posjed. Trošenje igrača u odbrani doprinosi dodatnoj nervozi. Mi trenutno imamo problem sa realizacijom, ali radimo na tome iz treninga u trening. I u prošloj utakmici smo stvorili nekoliko šansi, nismo ih iskoristili, i uslijedila je kazna. Očekujem dobar pristup igrača, da ćemo popraviti naše greške iz prethodnog kola, te da ćemo pred našim navijačima pokazati da vrijedimo, i da idemo naprijed, kaže šef stručnog štaba “rudara” Nikica Milenković,

Svoje očekivanje pred utakmicu u nedjelju, iznio je i novi ‘rudar’ Nikola Mandić:

– U goste nam dolazi jedna disciplinovana ekipa, sjajan spoj iskustva i mladosti, ekipa koja ima i glavu i rep. Mislim da su trenutno najopasniji tim u tranziciji u ligi. Ipak, mislim da ćemo se u nedjelju mi pitati. Ako budemo pravi, sa pravim pristupom, mi ćemo sami sebi krojiti sudbinu. Ne smije nam se ponoviti loše poluvrijeme sa dosta grešaka, kao prvo u prethodnom kolu u Tuzli. Mi ćemo svakako dati sve od sebe da ostvarimo dobar rezultat pred našim navijačima, ističe Mandić.

rudar-prijedor.com