Kažu da se sa tim osjećajem rodiš, ili ne. Penal je lutrija, ali neko ga zna skinuti. Ako iko može o tome pričati, onda je to Radovan Ilić, golman Gorice iz Šipova, člana regionalne lige grupa Zapad. Radovan je tokom šampionata ispred sebe imao 6 penaldžija, i pet puta je odbranio jedanaesterce! Rekorder u Srpskoj, vjerovatno i šire, statistika je neumoljiva!

A, sanjaće ga na Laušu. Jesenas je u pobjedi Gorice od 3:2 u Banjaluci zaustavio dva penala, udarce Bošnjaku I Bojiću, da bi u 21. Kolu u Šipovu kod rezultata 0:0 to isto učinio i Žutiću! Na kraju je Gorica slavila 3:0, ali pitanje šta bi bilo da je Radovan poklekao….

Između dva puta sudara sa Laušem, Radovan Ilić se isprsio Kabiću iz FSA Prijedor, potom Mešiću (Brdo), a razloga za slavlje imao je Đukić iz kotorvaroške Mladosti, jer samo je on pogodio sa 11 metara. Ipak, Ilić je odnio konačnu pobjedu I tom meču, jer je njegov tim slavio na gostovanju 2:1….

-Šta da kažem, osim da me ide. Nema tu neke tajne, dobra koncentracija, tajming, pratim izvođača, i odaberem stranu. Mislim da su i izvođači penala mogli bolje šutirati, ali nije to moja da ih kritikujm, ja sam svoj dio posla odradio poručuje skromno Ilić.

A, kada se zna da je on i trener ekipe iz Šipova, koja se bori za plasman u Drugu ligu RS, onda njegove odlične odbrane kaznenih udaraca dobijaju još više na težini.

-Igraćemo do kraja,. Poremetilo nas je oduzimanje šest bodova, ali i dalje smo u igri. Slijedi derbi u Karanovcu. Vjerujem u saigrače da možemo prvi proći kroz cilj i obradovati Šipovo. Ova sredina zaslužuje viši rang takmičenja – poručio je Radovan Ilić.

Spavaju li mirno penaldžije u Karanovcu, Lijevču…..vidjećemo vrlo brzo, ali i ovo do sada što je napravio Radovan Ilić granići se sa naučnom fantastikom. Šipovačka hobotnica za penale…..