Prošlosedmični duel između Laktaša i Mladosti iz Donje Slatine na drugoligaškom Zapadu  ostaće upamćen po dobroj i dopadljivoj predstavi, a na kraju je viđeno čak šest pogodaka, po tri u obje mreže.

Drugi pogodak za Laktaše postigao je Mihailo Šipovac, koji je ovaj gol posvetio tragično nastradalom Nikoli Dediću, jednom od vođa navijačke grupe „Delije“.

Zajedno smo išli u školu, na prve utakmice, bili smo prve komšije, voljeli se kao rođena braća. Ne mogu prihvatiti da Nino, kako smo ga zvali, više nije među nama. Silno sam želio da postignem gol i posvetim ga njemu. Zato sam iz defanzive, ponekad i samoinicijativno, prelazio u napad. I uspio sam postići gol, Nikoli posvećen  – kaže Mihailo Šipovac, koji dodaje da će Nikola Dedić nastaviti da živi u svima koji su ga poznavali.

Ime Nikole Dedića i dalje se spominje ne samo na fudbalskim terenima u Republici Srpskoj i Srbiji, već i u Evropi. Na utakmicama Crvene zvezde iz nekoliko hiljada grla odjekivalo je „Nikooolaa Deeedić, Nikooolaa Deeedić…“

nikola-dedic

Navijači grčkog Olimpijakosa i ruskog Spartaka, koji su u prijateljskim odnosima sa „Delijama“, na utakmicama Lige Evrope, odali su počast tragično nastradalom „deliji“ iz Trna, kada su na ogradi istakli transparent sa njegovim imenom i likom.

„Delije“ su angažovali likovne umjetnike koji su na fasadi jedne zgrade u Prijedoru oslikali mural sa likom Nikole Dedića.