Dočekala je i Sloboda svojih pet minuta! Odnosno 90 minuta za pet golova u mreži Ozrena, da se prekina crna serija od osam poraza i to uzastopnih!

Već u prvom minutu Vučen je nagovijestio ishod ovog meča, a Dodig u 10. minutu samo potvrdio da će bodovi ostati u Novom Gradu. Do kraja poluvremena u strijelce se još upisao Vejnović, da bi u nastavku Vučen svojim drugim pogotkom, te Saša Kovačević potvrdili petardu i tri boda koja će vratiti barem privremeno osmjeh na lica u Novom Gradu.

Sloboda je ovom pobjedom definitivno obezbjedila opstanak, dok će Ozren to morati potvrditi u narednim susretima.

SLOBODA (NG) – OZREN 5:0 (3:0)

Strijelci: 1:0 Vučen (1), 2:0 Dodig (10), 3:0 Vejnović (41), 4:0 Vučen (61), 5:0 Kovačević (90). Stadion: „Mlakve“. Gledalaca: 100. Sudija: Željko Vukić. Pomoćnici: Vanja Ajder (oba iz Banjaluke) i Goran Dukić (Srbac). Delegat: Predrag Pajić (Šamac). Kontrolor: Stojan Stefanović (Modriča).

Sloboda (NG): Kondić, Starčević, Dragić, Lukač (od 81. Nedimović), Vučen, Kovačević, Pačavra, Davidović, Vejnović, Dodig, Novaković.

Ozren: Blažanović, Tomić, V. Vuković, Katanić, S. Vuković, Majstorović, Jaćimović, Pupavac, Kapetančić (od 46. Ristić), Nikić, Imamović.