Spuštena je zavjesa na futsal spektakl u Derventi na kojem je učestvovalo 146 ekipa u svim konkurencijama, od kojih 47 u seniorskoj. Pred prepunom dvoranom gdje dosta ljubitelja futsala nije moglo naći mjesto da sjedne, na nogama su uživali u majstorijama igrača futsala.  U prvom polufinalnom susretu Mandić komerc nije dozvoljavao igračima Toplinga, za kojeg su nastupali igrači iz Bugojna i okolnih gradova, da se razmahnu i sigurnom igrom došao i do činilo se nedostižnog vodstva. Ali u zadnjih tri minuta igrači Toplinga ubacuju u brzinu više, i nekih dvadeset sekundi prije kraja postižu izjednačujući pogodak za šok i nevjericu igrača Mandić komerca. Tek u osmoj seriji penala riješeno je pitanja putnika u finale. U drugom polufinalnom od samog početka ekipa Sinda uspostavlja svoju igru, maksimalno koncetrisano i koristi svoj kvalitet koji posjeduje predvođeni dvojcem iz Brazila te Rnićem, Rajčevićem, Simićem.  Utakmica je završena pobjedom od 5:1 za ekipu Sinda koja je tako postala drugi finalista turnira.

U velikom finalu odličan ambijent za futsal predstavu, odličan tempo, igrači Mandića pokušavaju s igračem umjesto golmana, ali visokim presingom sindovci nameću svoju igru pa brzim golovima brazilaca Talesa i Igora Rafaela dolaze do prednosti od dva gola, da bi krajem poluvremena i Rajčević povećao vodstvo, što je bio i rezultat prvog poluvremena. U drugom dijelu Pavlović smanjuje prednost i unosu dozu neizvjesnosti u meč, ali samo malu jer konce igre su držali igrači Sinda. Tales Feitosa svojim drugim golom u finalu, a sedmim na turniru, povećava prednost i tada se već znalo ko je osvajač ovogodišnjeg turnira. Pred sami kraj Simikić je uspio ublažiti poraz svoje ekipe. Prvi put otkako se igra derventski turnir jedan igrač je bio i najbolji igrač i najbolji strijelac, a to je Tales Feitosa da Mata. Najbolji  golman Aleksa Antonić iz pobjedničke ekipe, a dobili su gravirane satove s posvetom „Derventa Nektar futsal“.

U konkurenciji juniora učestvovale su 24 ekipe, a u finalu nakon boljeg izvođenja penala bolja je bila ekipa iz slavonskog Broda od ekipe iz Gračanice. Naj igrač Antonio Sekulić koji nastupa za hrvatskog prvoligaša u futsalu, Split Tomya, naj golman Ernad Okić.

U konkurenciji žena Najbolja je bila Lokomotiva iz Brčkog koja je lagano savladala ekipu iz Bijeljine. Naj igračica Nikolina Vujadin, a naj golman Jasmina Čabaravdić.

U konkurenciji pionira prvo mjesto je osvojila domaća ekipa igrača fk Tekstilac koji su u finalu dosta neočekivano visoko porazila ekipu Aurelije iz Vinkovaca. A naj igrač je bio Saša Đekić a naj golman Dario Davogić iz pobjedničke ekipe.

U konkurenciji veterana tek nakon penala bolji su bili igrači Feromastera, igrači iz Banjaluke, koji su savladali  ekipu BH play iz Banovića. Naj igrač je Igor Sliško iz BH Play, dok je najbolji golman Asmir Avdukić iz Feromastera.

U konkurenciji predpionira odličan susret ekipa Borca iz Banja Luke i Marsonije iz Slavonskog Broda, a utakmicu je riješio i najbolji igrač predpionira Sergej Damjanić, dok je najbolji golman iz Marsonije Mile Nikolić.

finale predpionira: Marsonija Slavonski Brod – Borac BL&Imperija 1:2 (Pudić – Damjanović 2)

finale veterana: Feromaster – Kladionice BH play Banovići 1:1, penalima 3:2 (Stanivuković – Muratović)

finale pionira: MNK Aurelia Vinkovci-caffe Scorpion Osinja 0:4 (Đekić 2, Teofilović 2)

polufinale seniora:  Mandić komerc MUP RS – Topling 3:3, penalima 10:9 (Marinković 2, Arnautović – Milanović 2, Smajić)

polufinale seniora:  NVB Family  – Sind Šabac 1:5 (Huseinović – Tales 2, Rajčević 2, Rnić)

finale žena: ŽFK Lokomotiva Brčko-ŽFK Radnik Bijeljina 7:1 (Mešanović 2, Vujadin, Novaković , Škahić, Zukić, Čabaravdić-Todorović)

finale juniora:MNK Brod 035 Slavonski  Brod – Futsal Doborovci 1:1, penalima 7:6 (Perić – Nurkić),

finale seniora: Mandić komerc MUP RS  – Sind Šabac 2:4 (Pavlović, Simikić – Tales 2, Igor, Rajčević)