Zvanično su predstavljena i prva pojačanja u banjalučkom premijerligašu. I ranije se to znalo, ali sada je dobilo zvaničnu potvrdu.

Mahir Karić, Armin Mahović, Stefan Dujaković, te Danijel Majkić novi su igrači Borca. Prva trojica potpisali su jednogodišnje ugovore, dok se Majkić obavezao na polugodišnju vjernost „crveno-plavima“.

– Drago mi je što sam konačno došao u Borac. Ja sam dijete ovog grada a nikad do danas nisam bio član ovog kluba. Ni meni nije jasno kako, ali znate kako se kaže, nikad nije kasno. Vjerujem u ovaj projekat i nadam se da ćemo ostvariti naše ciljeve – istakao je Majkić.

Od navedenih novajlija jedino je Dujaković povratnik u redove Borca.

– Želio bih da se zahvalim ljudima iz uprave na povjerenju i nadam se da ću ga opravdati – kratak je bio Dujaković.

Karić i Mahović nosili su dres sarajevskog Olimpika. Obojica vjeruju da Borac može među šest najboljih ekipa u BiH.

– Sigurno da je ovo veliki klub i meni je drago da sam ovdje. Daćemo sve od sebe da ostvarimo plasman u Ligu za prvaka i ostvarimo naše ciljeve – rekao je Mahović.

Mahir Karić u Banjaluku dolazi kao najbolji igrač Viteza.

– Svi mi imamo samo jedan zadatak, a to je da učinimo sve da naši navijači budu zadovoljni našim igrama i rezultatima – jasan je Karić.

Iz Borca poručuju da će biti još pojačanja. U klubu sve čine da do prozivke obave veći dio posla.

– Nije tajna da želimo dovesti i Pericu Ivetića, vjerujem da ćemo i to uskoro završiti, te da ćemo u najskorijem roku imati kompletiranu ekipu – optimista je koordinator sportskog sektora Borca, Igor Janković.

Prozivka u Borcu zakazana je za 10. januar. 12 dana kasnije ide se u Kopar na pripreme gdje će ekipa ostati do 3. februara.