Sa pet postignutih golova nakon četiri odigrana kola napadač Kozare Milan Šikanjić najzaslužniji je što njegova ekipa trenutno drži lidersku poziciju na tabeli Prve lige Republike Srpske.

Dvadesetogodišnji fudbaler koji je ponikao u redovima banjalučkog Borca, a prošao i omladinsku školu Crvene zvezde kaže da je priželjkovao ovakav start sezone. U subotu protiv Tekstilca dva puta je pogodio u metu i trasirao put ka trećoj pobjedi u četiri kola. 

– Osim mojih golova ekipa igra fantastično, držimo prvo mjesto na tabeli. Prije svega treba da pohvalim saigrače i trenera koji daju maksimum svaku utakmicu, a ja sam u ovom prvom mjesecu bio istaknuta figura. Mislim da sam mogao da postignem još koji gol, ali sam sve u svemu zadovoljan – rekao je Šikanjić. 

Smatra da je prednost njegove ekipe to što su igrači dugo godina na okupu, pa su jako dobro uigrani. Već narednog vikenda očekuje ih gostovanje Leotaru, koji uz prijedorski Rudar i Slobodu iz Novog Grada na svom kontu takođe ima 10 bodova.    

– Imali smo dva teška gostovanja i u Zvorniku i Bijeljini. Uspjeli smo sve da pobijedimo, tako da vidjećemo. Idemo tamo da ne izgubimo, a što da ne osvojimo i cijeli plijen. Mislim da smo bolja ekipa i pokušaćemo to da opravdamo. Sigurno da Rudar ima najveće ambicije u ligi. Mi nemamo nikakav pritisak, naš je cilj da budemo među prvih pet, ali ukoliko se ukaže prilika za nešto više, znaćemo da je iskoristimo – poručio je Šikanjić. 

Za period proveden u Crvenoj zvezdi ima samo riječi hvale. Kaže da je mnogo naučio u „crveno-bijelom“ taboru, a s obzirom na trenutno formu nije ni čudo što je strah i trepet za sve golmane koji mu se nađu na putu.

“ATV”