Brojka od 26 kao da je magična za najbolje strijelce elite Republike Srpske!

Prošle godine bio je to Bojan Marković, a ove Milan Šikanjić. Obojicu povezuje isti klub FK Laktaši, koji dvije godine igraju najefikasniji fudbal u Srpskoj. Inače, Šikanjić je sezonu ispred u dresu Kozare postigao 11 pogodaka, prije nego što je postao član Laktaša.

Na početku nije baš išlo glatko, šanse su se stvarale, ali golova nije bilo, a onda je pročepilo, da bi kraj uljepšao sa dva projektila u posljednjem kolu u pobjedi nad Leotarom (4:2).

-Ovo je moja definitivno najbolja sezona u karijeri! Igrali smo zaista odlično, ispunili sve cilejve koja je Uprava stavila pred nas, da budemo među prve dvije ekipe, efikasno, po mnogim procjenama i najatraktivniji fudbal, i kao kruna došla je i moja titula najboljeg strijelca. Naravno, zahvalio bi saigračima na velikoj pomoći, jer da nismo bili tim, od ovoga ne bi bilo ništa – rekao je Šikanjić za naš portal.

Kako sam kaže i pored toga što su rezultati bili vrhunski, kako klupski tako i individualnoi ostaje mali žal za jednom stepenicom više.

– Ma nismo morali ni biti prvi, ali odigrali smo jako loše utakmicu protiv Radnika, i to nam je svima pomalo krivo. Uopšte se ne zamaramo redoslijedom, ali znam da možemo mnogo bolje od onoga što su gledaoci tada vidjeli – naglašava Šikanjić.

Sa 26 golova mora biti zadovoljan, iako je kako sam kaže, prilika bilo mnogo više…..

– 26 golova bilo je teško zamisliti na početku sezone, iako sam ambiciozan, i sam sam neko vrijeme sumnjao da će na kraju ispasti tako. Opravdao sam podršku trenera i Uprave koja me dovela u Laktaše što mi je bilo veoma važno u cijeloj priči – poručio je 24-ogodišnji napadač.

Kako je igrao i ne čudi da ponude stižu sa svih strana, ali svoju mjeru i te kako zna.

-Imam zaista dosta ponuda. Evo, sada i javno kažem: “Ne želim ići negdje gdje neću igrati”. Dosta mi je popunjavanja broja, znam svoje kvalitete i siguran sam da i u premijerligaškoj konkurenciji mogu biti i te kako od koristi. I dalje sebe vidim tu u Laktašima. Klub želi napasti Premijer ligu, biće razgovora narednih dana, kakav će roster ostati, slijedi pauza, malo odmora, pa opet u golgeterske misije. Defintivno neće mi biti mrsko da ostanem još godinu dana u Laktašima, jer vjerujem da nas očekuju velike stvari – istakao je Šikanjić.

Za kraj razgovora i jedna zanimljivost između našeg portala i golgetera. Kada je stigao u Laktaše u prvih nekoliko kola bio je golegeterski post, a mi smo u intervjuu pred kolo sa Omarskom najavili rapsodiju. Naravno tako je i bilo…..

– Najavili smo het-trik protiv Omarske i sve je krenulo nabolje! Bili ste zaista super objektivni prema meni, i neka nam se saradnja nastavi istim putem!

Evo kako je tada krajem avgusta prošle godine tekao taj razgovor…..

ČEKAJU SU GOLOVI ŠIKANJIĆA!