Otišli su da se igraju, a vraćaju se sa trofejom!

Škola fudbala Mladost Glamočani pobjednik je međunarodnog turnira “Polino kup 2022” koji se igrao u Herceg Novom u čast “Dana mimoza”, u generaciji dječaka rođenih 2011. godine.

U konkurenciji 15 ekipa iz regiona, ostavrili su prvo tri pobjede u grupi, a onda i u plasmanu, četvrtfinale, polufinale i veliko finale za veliko slavlje malih dječaka koji stanuju u laktaškoj opštini.

U četvrtfinalu je savladan stari poznanik, teslićki Proleter (1:0), a strijelac jedinog pogotka bio je Mihajlo Janković. U polufinalu rapsodija protiv Stakorine iz Čajniča. Bilo je 4:0, a pogađali su Mihajlo Janković (2), Matija Ratković i Marko Mijatović.

Veliko finale pred nekoliko stotina gledalaca igralo se sa ŠF Dadex iz Podgorice. Čvrsta utakmica, na kraju završena bez golova (0:0). Pristupilo se izvođenju penala, drama je dosegla vrhunac. Na kraju veliko slavlje mladih dječaka iz Glamočana, trijumf 4:3 uz dva odbranjena penala Matije Ratkovića.

Uslijedila je ceremonija dodjela medalja, pehara, diploma, zahvalnica za učešće na smotri. Trebalo je samo vidjeti lica dječaka, ozarena, srećna, umor se zaboravio…..Srećni sa njima bili su i treneri Marina Ševo i Milenko Petrović, koji su ih vodili ovog vikenda, na terenu i još važnije van njega!

Po završetku večera, i povratak sa mora. Herceg Novi i Crna Gora ostaće im u sjećanju dok su živi, kako i ne bi, kada su je osvojili viteštvom, i uzornim ponašanjem.

Do nekog novog susreta……