U Područnoj ligi Doboj je odigrano 5. kola. Klubovi se pate kao nikad do sada, kako bi se organizovali u ova teška vremena.

Organi Saveza, prije svega Disciplinska komisija PFS Doboj već dvije sezone ne radi kako treba. U stvari, radi sve, ali protiv interesa fudbala.

I posljednji slučaj pokazuje da se nastavlja naopačke i ove sezone u Područnoj ligi PFS Doboj. Sudija Slobodan Popović iz Šamca je tražio od FK “Pelagićevo” 150 maraka da ih  “pogura”, prije utakmice 3. kola. Rukovodstvo kluba je pismeno obavijestilo savez o ovom “događaju” i na kraju je Disciplinska komisija PFS Doboj, sudiju oslobodila odgovornosti, a klub kaznila. Ovakve stvari imaju samo u PFS Doboj. Nevjerujemo da se ovo može desiti čak ni u Zanzibaru. Bruka i sramota.

Mali podsjetnik, kakva je bila prošlogodišnja sezona u Područnoj ligi PFS Doboj. Prošlogodišnji prvak, Vučijak iz Majevca, u proljećnoj polusezoni, prvih 9 utakmica odigrao pod suspenzijom Disciplinske komisije FSRS, ali to nije smetalo “nadležnim”, pa su “vukovi” postali prvaci i otišli u Regionalnu ligu FSRS. To nigdje u svijetu ne može, osim u Doboju.

Disciplinci su priča za sebe. Na istoj utakmici, isključeni igrači za isti disciplinski prekršaj, dobijali su različite kazne, predsjednik prošlogodišnjeg prvaka Vučijaka, bio je i član disciplinske komisije PFS Doboj, kad se sudije napadnu, onda je suočavanje, vinovnici su oslobađani, a žrtve sankcionisane i mnoge druge nelogičnosti, ali tako je u PFS Doboj. Može svakako, a najbolje kad je nakaradno.

Fudbal na dobojskoj regiji je odavno na infuziji, Ozren iz Paklenice odustao, Ozren iz Petrova nije išao na gostovanje u 2. kolu i sljedeći neodalazak šalje ih u 5. ligu, ostali se još uvijek nekako dovijaju, a svi su na izdisaju. Svaka utakmica je po tenzijama, a mali broj časnih delegata i sudija su spremna ispratiti na pravi način. Više je onih službenih lica, koja su zalutala i na ovaj rang.

Još kad savez uzme stvar u svoje ruke i “favorizuje” svoje klubove, o čemu ćemo uskoro opširnije.