Iako vrijeme na “Marakani” ovih dana ima veliku vrijednost, to nije spriječilo čelnike Crvene zvezde da u srdačnom razgovoru sa predsjednikom FK Borac Vicom Zeljkovićem učvrste i onako dobre odnose ova dva kluba. Borac je u “Ljutici Bogdana” primljen na najvišem nivou, od generalnog direktora Zvezdana Terzića, pa do počasnog predsjednika Dragana Džajića, a tu je bio i trener Vladan Milojević koji će za nešto više od 24 časa povesti Zvezdu u boj protiv Napolija u Ligi šampiona.

-Borac uvijek ima u Zvezdi prijatelja, i više od toga! I u teškim i u dobrim vremenima, jer kada pomislite na Banjaluku, barem meni prva asocijacija jeste Borac, pa lijepe žene i ćevapi! U narednom periodu vidjećemo kako ćemo to sve podići na jedan viši nivo, i kenuti u realizaciju dogovorenih projekata. Znamo kakav status ima Zvezda u Banjaluci i Republici Srpskoj, i baš zbog toga saradnja s Borcem nam je od izuzetnog značaja – poručo je Zvezdan Terzić.

Legendarni Dragan Džajić u raznim etapama često se susretao s Borcem i Banjalukom.

-Ja s Borcem “ratujem” i “drugujem” više od pola vijeka! Bilo je tu svega “slatkih” pobjeda i “bolnih” poraza, ali uvijek smo se poštovali. Takav je statut izgrađen između klubova, i on uvijek lebdi u vazduhu, bez obzira na trenutn kvalitet, ili ligu u kojoj igra Borac. Znam samo jedno, kad dođu naši zlatni dani, onda njih nema bez jake Zvezde i jakog Borca, to nam je i istorija pokazala – jasno je rekao Dragan Džajić.

Vico Zeljković se zahvalio na gostoprimstvu i poželio je Zvezdi puno uspjeha u Ligi šampiona, ali i zaželio da “crveno-bijeli” tim što prije vidi u Banjaluci.

-Prvo bih Vam čestitao na uspjehu, i povratku fudbalske Evrope na „Marakanu“. Evo, prošlo je 27 godina od poslednjeg velikog plesa Zvezde na ovom stadionu i čuvene utakmice sa Bajernom. Ispred FK Borac, u svoje ime, ali i ogromne armije navijača koju imate u Republici Srpskoj želim vam da dostojno prezentujete srpski fudbal, jer dio tog identiteta smo onda i mi! Danas je lako pričati o Zvezdi, jer uspjeh za uspjehom stiže, a sa uspjesima i milioni bez kojih danas fudbal ne može da funkcioniše, ali prije nekoliko godina nije bilo tako, izuzev vizije gospodina Terzića i njegovog tima nije bilo gotovo ništa osim dugova! U sličnoj situaciji nalazi se danas i Borac, kao brend Banjaluke, ali i najveći klub Republike Srpske, kojem su nasušno potrebni uspjesi, možda u prvom trenutku ne tako veliki i megalomanski kao Zvezdini, ali morate znati da ni Banjaluka ne trpi prosjek. Ili si najbolji, ali te nema nigdje! Zato i jesmo ovdje da učimo, vidimo, prekopiramo sve ono dobro što je urađeno u Crvenoj zvezdi, kako bi i mi uskoro bili dio te toliko željene evropske fudbalske priče. U tom smislu vidim i našu buduću saradnju, od razmjene trenera, omladinske škole, pa do eventulanih pogleda i na seniorski tim, jer mi nemamo ništa protiv da najbolji fudbaleri Borca sutra nose prvo dres Zvezde, a tek poslije nekog evropskog velikana –naglasio je Zeljković, pa se onda prisjetio nekih od velikih detalja ova dva kluba iz istorije:

-Mi, možda jesmo mali u vašim očima, ali morate znati da je Borac u svojoj dugoj istoriji uvijek hrabro izlazio na crtu svima, pa i Crvenoj zvezdi. Podsjetiću vas samo na tri, od velikog broja pobjeda koje su ostale u srcima navijača Borca. Sada već davne 1974. godine Borac je slavio na “Marakani” sa 4:1, uz sjajnu partiju „asa sa Vrbasa“ Abida Kovačevića, koji je tada zasjenio Džajića, Kuleta Aćimovića, Karasija….. 14 godina kasnije (1988) Borac je kao jedini drugoligaš svojio Kup Maršala Tita upisavši svoje ime u besmrtne, baš protiv Zvezde. I na kraju kada je rat već počeo da bukti, u jesen 1991. godine igrao se još fudbal. Zvezda evropski, i svjetski šampion, U Banjaluci je poražena sa 2:0. Istina tada smo imali i pomoć „vaših“, jer je sa klupe Borac predvodio legendarni Vadica Popović, a na terenu su glavni bili Ivan Adžić i Vito Štavljanin. Dakle, istorija nam pokazuje da su se subine ova dva kluba mnogo put preplitale. Crvena zvezda i Borac su dva najveća srpska kluba s obje strane Drine, i kao takvi zaslužuju da imaju saradnju na najvišem mogućem nivou. UZ želju da što prije vas vidimo u Banjaluci na novom spektaklu, budite dostojan predstavnik srpskog fudbala u Evropi ove jeseni, a u nama ćete imati uvijek iskrenog prijatelja, i klub koji poštuje sve ono što Crvena zvezda znači, u svom punom kapacitetu. Vi najveći, a Mi tu negdje do Vas……– zaključio je Vico Zeljković.