Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić rekao je danas da su se zbog preventivnih razloga odlučili da do 1. jula ne razmatraju nastavak profesionalnih liga, već da isprate kakvo će biti zdravlje sportista nakon nastavka treninga, a da potom razmotre i nastavak takmičenja.

Alen Šeranić - Foto: RTRS

Alen ŠeranićFoto: RTRS

Šta će se desiti ako u okviru profesionalne lige utvrdimo da je neko pozitivan? Bilo bi veoma teško utvrditi kontakte i onda bismo morali zaustaviti ligu i poslati sve u kućnu izolaciju. Zato je naša preporuka da do 1. jula ne razmatramo nastavak profesionalnih liga – rekao je Šeranić novinarima u Banjaluci.

On je podsjetio da je data preporuka da od sljedeće sedmice počnu treninzi profesionalnih sportista i individualni sportovi.

– Vi ste naveli gdje počinje prvenstvo, ali niste naveli da je prvenstvo završeno u Belgiji, Francuskoj i Holandiji. U zemljama u kojima se nastavljaju prvenstva izdvajaju velika sredstva da bi obavili testiranja svih sportista i potom dozvolili nastavak profesionalnih liga – naveo je Šeranić, odgovarajući na pitanje da li će u Srpskoj biti dozvoljeno da fudbalske lige i druga takmičenja počnu prije 1. jula jer počinju i u Njemačkoj, Italiji, Engleskoj i zemljama u okruženju.