Fudbaleri Radnika iz Bjeljine novi su šampioni M:Tel Prve lige Republike Srpske!

Naime, po završetku meča u Mrkonjić Gradu sa Slobodom Nova banka (1:1), na centru stadiona “Luke”, počelo je veliko slavle gostiju iz Bjeljine, a nastavljeno u svlačionici uz opštu feštu i pjesmu.

Objektivna mrkonjićka publika, goste je nagradila aplauzom. Domaći igrači, stručni štab i uprava kluba Bjeljincima poželjeli uspješen nastup u Premijer ligi BiH.

Šta reći o samoj utakmici. Odlična fudbalska predstava, borbena, dinamična i sa dosta naboja utakmica. Kada se sve sabere i oduzme, možda je podjela bodova najpravedniji rezultat. Mada su domaći fudbaleri propustili nekoliko prilika za pogodak. I gosti polovinom prvog poluvremena i u završnici meča imali dobru priliku za gol.

Sloboda je povela u 8. minutu sjanim golom Lujsa. On je u šesnaestercu jednu ubačenu loptu primio na grudi, “okrenuo” dvojicu gostujućih igrača i preciznim udarcem savladao Lakića. Gosti su rezultat poravnali u 63. minutu, jednu ubačenu loptu štoper Slobode Danilović je zakačio. Na nasreću golmana Vukovića završila je u mreži.

Šef stručnog štaba Sloboda Nova banka Marko Tešić, čestito je Radniku plasman u Premijer ligu BiH, ali i svojim igračima na dobroj utakmici.

-Čestitam Radniku plasman u Premijer ligu BiH. Mi smo dobro ušli u utakmicu i poveli sa 1:0. Kvalitet ekipe Radnika nas je natjerao da dobro igramo. Čekali smo svoje šense. U prvom poluvremeu nije to loše izgledalo. Falilo nam je u završnici malo više tehničkih stvari, tačnih pasova. Pa smo često gubili posjed. Što nas je tjeralo na veću potrošnju energije. U drugom poluvremenu to je mnogo bolje izgledalo. Na kraju mogli smo poentirati golom Jotića. To je to. Mi radimo treniramo. Sa svim ekipama igramo maksimalno odgovorno. Imamo svoj put i cilj i nadam se da će do kraja biti sve kako treba. Sada se okrećemo meču sa Drinom u Zvorniku. Radi se o ekipi koja ima iskustvo, dobro igra ovog proljeća. Vidjećem. Imamo nekoliko igrača sa kartonima i povredama. Skupićemo se. Idemo u Zvornik da ovjerimo ovaj bod sa Radnikom – kaže Tešić.

Trener gostiju Velibor Đurić, sija je od sreće poslije utakmice i obezbjeđenja plasmana u Premijer ligu BiH.

-Pohvalio bih svoje igrača na jednoj odličnoj sezoni, kao i stručni štab i upravu kluba. Čestitamo na plasmanu u Premijer ligu BiH. Mi smo samo prije dvije godine na treningu imali četiri igrača. Danas smo prvaci i sa ponosom mogu danas da kažem da smo tu gdje jesemo. I vjerujem da ćemo se dobro predstaviti i u Premijer ligi BiH. Što se tiče same utakmice, naivno smo primili gol. Poslije toga smo imali posjed, neke situacije. Po mom nekom sudu mislim da smo zasluženo igrali nerješeno. I zasluženo postali prvaci – kaže Đurić

Tekst i foto: Slobodan Dakić