Dragomir Buco Ilić, “alfa i omega” FK Krupa, kluba koji je deceniju bio pravo fudbalsko čudo na prostorima Republike Srpske i BiH, i kada nije u fudbalu, tu je za njega!

Naime, desila se jedna zanimljivost prilikom utakmice Progres – FSA na drugoligaškom Zapadu, odnosno nesporedno prije nje, u kojoj je Ilić imao glavnu ulogu, naravno u pozitivnom smislu.

A sve je opisao Nenad Bašić, trener FSA Prijedor.

– Gostovali smo u Kneževu, ali o utakmici nećemo. Utakmica kao i svaka druga, uvijek neko i gubi i dobija ali o jednom gestu moramo. Prilkom vožnje iz Prijedora za Kneževo u Banjaluci smo doživjeli peh, autobus je stao u kvaru. Bukvalno smo na cesti ostali neznajući šta i kako dalje, hoćemo li uopšte stići na utakmicu. Jedan poziv Buci Iliću bio je dovoljan da odmah pošalje klupski autobus FK Krupa, koji nas je odvezo za Kneževu o vratio kući za Prijedor. Hvala mu u ime našeg kolektiva. Ovakvi gestovi vraćaju vjeru u ljude i prijateljstvo – istakao je Bašić. Usput, iako je to najmanje važno, gosti su zabilježili pobjedu u Kneževu 1:2.

Jasno je da ljudi poput Buce Ilića nasušno trebaju našem društvu pa tako i fudbalu, jer Dragomir je davno pokazao da nikada nije živio od fudbala, već isključivo za njega….