I sedmi, posljednji, Područni Fudbalski savez Prijedor, koji je održao izbornu sjednicu Skupštine dao je podršku predsjedniku Fudbalskog saveza Republike Srpske Vici Zeljkoviću za novi četverogodišnji mandat u periodu od 2024. do 2028. godine.

Na izbornoj sjednici Skupštine PFS Prijedor održanoj u Skupštinskoj sali Grada Prijedor za novog predsjednika ovog područja izabran je Aleksandar Savić, dugogodišnji fudbalski radnik i predsjednik drugoligaša FSA Prijedor, inače nekadašnji prvi čovjek Gradskog Fudbalskog saveza Prijedor. On je na toj funkciji naslijedio Milu Mandića, iz Kozarske Dubice, a delegati Skupštine dali su mu jedinstvenu podršku.

-Hvala svima na ukazanom povjerenju, nadam se da ću ga opravdati, da ćemo imati dobre odnose kako sportske, tako i ljudske. Ići ćemo s namjerom da napredujemo u ovom našem fudbalskom sportu, uz zajedničku saradnju i vjerujem u ljudsku i sportsku saradnju – rekao je Aleksandar Savić, nakon inauguracije.

Pored njega u novom sazivu Izvršnog odbora PFS Prijedor su još potpredsjednici Mile Mandić i Slobodan Savanović, te članovi: Milan Despotović, Dejan Zdjelar, Mirza Alkić, Nikola Radić, Saša Adamović i Ljubiša Stošljević.

Gradonačelnik Slobodan Javor, koji je u ime Grada Prijedor bio domaćin sjednice izborne Skupštine PFS Prijedor zahvalio se delegatima i čestitao Aleksandru Saviću na izboru za novog predsjednika PFS Prijedor u svojstvu gosta.

-Čestitam prijatelju Saviću na izboru za predsjednika našeg područja, radi se o istinskom fudbalskom radniku i čovjeku koji se dokazao u proteklom periodu. Iako sam čovjek košarke moram da kažem da je fudbal sport broj jedan i sve se vrti ok njega. Ponosan sam na tim ljudi koji je u prethodnom periodu učinio mnogo za Prijedor i naše područje i treba i dalje da budemo jedinstveni i složni kako bi napravili dodatni iskorak. Jako je važno da je Prijedor dobio veoma važno mjesto na nivou BiH. Imamo odličnu saradnju sa predsjednikom Vicom Zeljkovićem, razgovarao je s nama svima i zahvaljujući njemu imamo niz započetih projekata.

Predsjednik Vico Zeljković je dobio jednoglasnu podršku za novi mandat na čelu fudbalskih saveza Republike Srpske i BiH.

-Uvaženi delegati Skupštine Područnog Fudbalskog saveza Prijedor čestitam vam na izboru u mandatni period od četiri godine od 2024. do 2028. godine. Takođe, čestitam gospodinu Aleksandru Saviću na izboru za predsjednika ovog područja. PFS Prijedor je veoma važan dio Fudbalskog saveza Republike Srpske i naša ambicija je, i namjera, da PFS Prijedor treba da ima svog predstavnika u Izvršnom odboru Fudbalskog saveza BiH jer u proteklom periodu to nije bio slučaj. Želimo da nastavimo našu saradnju na svim nivoima, pogotovo kada je u pitanju infrastruktura i vjerujem da će ona biti plodonosna i uspješna – rekao je predsjednik Vico Zeljković, koji se zahvalio granočaleniku Prijedora Slobodanu Javoru koji je ustupio Skupštinsku salu za održavanje ove Skupštine.

Zeljković je dobio i Specijalno priznanje za za doprinos razvoju i unapređenju fudbala PFS Prijedor.

Predloženi su i predstavnici ovog Područja u tijelima i organima fudbalskih saveza Republike Srpske i FS BiH. Za delegate Skupštine FSRS predloženi su: Goran Velaula, Dragan Gnjatić, Stevo Tomčić, Dragan Banjac, Željko Rodić, Duško Puvača i Slobodan Savanović, a zamjenski delegati su: Saša Adamović, Ljubiša Stošljević i Milenko Anđić. Za Izvršni odbor FSRS su predloženi: Mile Mandić, Dragan Banjac, Aleksandar Savić, Duško Puvača.

PFS Prijedor je predložio i svoje delegate za Skupštinu FS BiH, a to su: Nenad Mejakić, Milan Šuvak, Stevo Karlica, dok su za zamjenske delegate predloženi: Mile Mandić, Dado Džinić i Mladen Ličina. Za člana Izvršnog odbora FS BiH u ime ovog područja predložen je Goran Velaula.

Imenova su pravna tijela Područnog Fudbalskog saveza Prijedor, a predloženi su i predstavnici ovog područja u pravna tijela FSRS i FS BiH.