Poznati su i finalisti Kupa grada Laktaša, koji je aktivirn nakon pet godina!

U njemu će se nekako i očekivano naći prvoligaš Laktaši i druogligaš trnska Sloga, koji će 22. maja podijeliti megdan za veliki i prestižni pehar.

U Kupu je startovalo osam ekipa, krenulo se od četvrtfinala u kojem su postignuti sljedeći rezultati: Milan – Crni vrh 1:6, Borac Maglajani – Potkozarje 3:1, Tamaris – Laktaši 0:4 i Župa Sloga Trn 2:4.

U polufinalu Laktaši su bili ubjedljivi u Maglajanima protiv Borca 0:7 (Džajić 4, Škorić, Turanjanin i Tešić), dok je u drugoligaškom derbiju Sloga nadigrala Crni vrh 3:1 (Rikardo, Ivinjo, Tomičić – Zelenika). Utakmici u Trnu prisustvovalo je oko 400 ljubitelja fudbala, a među njima bili su i prva dva čovjeka grada Laktaši, gradonačelnik Miroslav Bojić i predsjednik Skupštine Saša Popović.

Veliko finale će svakako biti poslastica, i uz nagrade koje se spremaju, trebalo bi privući veliki broj gledalaca na tribine, jer rivalstvo Laktaša i Sloge nije malo, bez obzira na trenutnu jačinu bilo koje ekipe, što samo pokazuje da je rukovodstvo GFS Laktaši na čelu sa Igorom Radeljićem napravilo pravi potez, vrativši duh ugašenom takmičenju, koje je uvijek imalo poštovaoce i tradiciju.