Sarajevo je u samo pet dana doživjelo dva fudbalska šamara, od kojih će se teško oporaviti, a onaj najgori tek slijedi….

Prvo su sramno napustili utakmicu četvrtfinala Kupa BiH sa Borcem, kada je i vrapcima na granama bilo jasno da će banjalučani ići dalje. Onda su zakukali na sve “živo i mrtvo”, tobože tražeći kosmičku pravdu za sve, ne samo za sebe. Koliki licemjer morš biti da budeš inicijator prekida, pa da onda ‘ladno pozivaš na sastanak sve predstavnike Premijer lige BiH. Upravo to je uradio Ismir Mirvić, prvi čovjek “bordo” tima. Javnost je spekulisala da na taj “bal vampira” neće doći srpski i hrvatski klubovi, ali niko ni u snu nije pomislio da će redom stići odbijenice od Željezničara, Veleža i Tuzla siti!

Nikada nismo brojali krvna zrnaca, ali znajući koliko je politika duboko u svim porama našeg društva, pribojavali smo se scenarija, da će jedna komponenta biti prisutna, i da će opstruisati sve ostalo. Međutim, sada smo svjesni da ima nade za BiH fudbal, jer većina je razumno postupila, tražeći da se problemi, kojih ima, rješavaju u kancelariji FSBiH, a ne po kafanama. I to je jedini ispravan put.

U Sarajevu valjda zaboravjaju, da se lopta nije počela kotrljati sa Vicom Zeljkovićem, jer on je nešto malo više prije tri godine došao na mjesto predsjednika. A u pravo onih 20-ak godina ranije najpovlateniji klub bilo je Sarajevo. Otimalo se i kralo, gdje se moglo i koliko moglo. Izbacivale su se iz lige druge ekipe, slale u Evropu, spašavale od ispadanja…. i tako ukrug, mogli bi do zore, a u centru svega bilo je Sarajevo!

I sad ništa ne valja!

Koliko su opranih mozogova u Sarajevu vidi se i po pobjedi nad Goškom (4:0), jer o njoj niko i ne priča. Sada su im važnije druge stvari….

A ono pravo tek slijedi! Kazna Disciplinske komisije FSBiH za glavne vinovnike, a njih čini trojka, pored Mirvića i direktor Senijad Ibričić, te “strahomplatni” trener Simon Rožman. Vjerujem da disciplinci neće imati milosti, i da će im zapapriti debelo. Jer ako bude debelo za njih trojicu, Sarajevo će se prije vratiti na stare staze slave, ali ne ovo o kojima pričaju pomenuti, već one u kojoj su glavni likovi Pašić, Musemić, Božović, Jakovljević, Ferhatović, Sušić, Hadžibegić, Vujović, Jozić, Šljivo, Janjoš….