Tako je to na brdovitom Balkanu,…uspjeh uvijek ide u drugi plan, a porazi se pravdaju svim i svačim. Otprilike tako ovih dana ide priča iz Sarajeva, o utakmici Borac – Željo. Ispadoše svi Srbi fašisti! Kao da je nekoliko povika “Ubij, ubij turčina” došlo iz Musolinijeve kuhinje, pa se danas kuju razne zavjere, kako Borac i Banjaluku kazniti. Idu od paprene novčane kazne pa do izbacivanja iz lige, a blaža varijanta kaže udaljite ih iz centra Šumske, kako oni od milja zovu ono što ih bode kad idu na Gradski stadion, prelijep objekat Vlade Republike Srpske, Republike Srpske, Republike Srpske, neka im odjekuje taj eho, jer što više pjene, više će ih boliti istina,…

Ova kolumna nema namjeru da brani nekoliko desetina budala koji su na samom kraju poslali ružnu sliku, prije svega svojim sugrađanima, ali gledajući širi kontkest, zar taj isti kolorit ne vidi se na “Grbavici”, “Koševu”, “Tušnju”, “Pecari”, “Bijelom Brijegu”, “Vrapčićima”,… Zar su povici “Srbe na vrbe” manje fašistički, ili po kantaru iz Pederacije srpska glava manje vrijedi, pogotovo ona koja ide na vrbu,….

Živimo u društvu u kojem je nemoguće, sada, i bilo kada izbaciti sa stadiona svakojake povike, ali ako se potrudimo, barem možemo izbjeći fizičke i ne daj Bože druge obračune. Danas je i to uspjeh, a raja i ona s Miljacke, i ona s Vrbasa, i sa Neretve, svoje frustracije lošim standardom života, nezaposlenošću, tužnim porodičnim pričama u kojima se sve svelo na “eh kad je babo nekad išo na more, zanoći na Kupresu, nije se plašio ni međeda”, liječe nekoga i nešto, jer ne znaju valjda ni oni koji to izgovaraju.

Ono što se može vidjeti po tim cijenjenim portalima Pederacije jeste mržnja, prema svemu što dolazi iz Republike Srpske. Tamo nećete vidjeti majstoriju Subića, aplauze jednima ili drugima za dobar potez, jer oni kreiraju nešto drugo. Preko fudbala treba okaljati sve ono što dolazi iz Banjaluke. Tamo i kad navijači divljaju, to nisu navijači već fašisti, jer srbin kad nije dobar, oni ne kažu loš srbin, već ćetnik.

E jebaćemo vam majku četničku, sve sa dva Č, mehka i vama nikada izgovorljiva,…Ne znate vi kako je Joja s Kozare tjerao onog žutog i njegovu bratiju u kojoj je bilo more muslimana, bošnjaka, hrvatskog cvijeća, i ko zna čega još. Njima dide nisu bile Ustaše, iako jesu, oni ruke nisu okaljali, jer ubiti srbina, to nije zločin, tako njih uče već decenijama,…..

Ova priča oko poruka iz Sarajeva morala bi zainteresovati i FSRS, koji bi morao stati iza svojih predstavnika, a ima ih pet. Jer kada su udarili na najvećeg, šta da očekuju Radnik, Slavija, Drina, Rudar, jer već po izlasku iz autobusa izvinjavaće se, a da ne znaju zašto….

“Kaznite Borac, ali i sve ostale i za jednu uvredljivu riječ prema bilo kojem narodu, a pogotovo našem”, treba da im bude zvijezda vodilja, jer Borac je i proljetos u Lištici doživio mračni napad endehazije, a brže bolje pojedine institucije i mediji iz naših redova su se utrkivali u izvinjenju Bevandi. Jebo vas on, ko i oni iz Pederacije, jer da imaju snage i kapaciteta ovdje bi nam i sjeme zatrli.

Zaboga” Sile nebeske”, Horde Zla, “Robijaši”, “Manijaci”, i ostala gamad egzotičnih i nimalo zastrašujućih imena, ma to je raja koja je preživjela genocid, i njima je sve dozvoljeno. Malo sutra, hrkljuši, ta vam priča više neće proći, i barem u Banjaluci, a vjerujem i na svakom pedlju Republike Srpske za vaš bezobrazluk dočekaće vas bezobrazluk na kvadrat. 

Zato “use i u svoje kljuse”, uz poruku onima tamo ” Sarajevska raja, nije nam do jaja”,….