Dogovor je pao!

Nema čarobnog štapića, ali za početak ekipa Laktaša putovaće u Teslić i odigrati utamicu 22. kola na drugoligaškom Zapadu, kada gostuje Proleteru na “Radolinki”. U klupskim prostorijama svi na jednoj strani, igrači, trener, sekretar, te predstavnici navijača i prijatelja Kluba. Ide se za Teslić, kako bi se prije svega izbjegla rigorozna kazna u slučaju neodigravanja utakmice. Laktaši bi ostali bez tri boda, koja bi im mogli značiti puno u borbi za opstankom.

Ipak, u vom trenutku od bodova je važnija konsolidacija kluba. Vjeruje se u lokalnu samoupravu da će dati odgovor treba li ovoj opštini barem drugoligaš (nekada bili i premijerligaši), a sigurno da se očekuje odgovor i od predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, na čiju adresu je takođe upućen apel.

Dodik ima i dvostruku odgovornost, kao prvi čovjek Srpske, ali možda još više kao neko ko dolazi iz Opštine Laktaši, i sigurno da njegovom imidžu ne treba priča o tome da je ugasio klub u svojoj opštini, i to još iz reda sporta za koji glasi parola “najvažnija sporedna stvar na svijetu”.

Laktaši, i to oni fudbalski su tu gdje jesu, na potezu je Milorad Dodik, koji ako hoće, za malo vremena napraviti puno dobrih stvari. Nije sve u novcu, treba misliti i na omladinu, djecu, pa i na stadion koji spada u red boljih na našim prostorima.

Kao i što ova arhivska fotografija sa naslovnice pokazuje trenutke slavlja (2007), kada je bilo lijepo stati na crtu fotoreporterima, tako i danas treba izaći na tu crtu i presjeći, ima li nade za FK Laktaši,…