Fudbalski klub Borac iz Šamca, član drugoligaškog Zapada Srpske, izabrao je novi Upravni odbor od 12 članova, a novi predsjednik ovog odbora je Milorad Bijelović! Izabrana je i nova Skupština ovog kluba na čelu sa predsjednikom Mirkom Lukićem.

Predsjednik UO FK Borac Milorad Bijelović rekao je da će nastojati da naprave još bolju atmosferu u klubu, jer klub sa tradicijom dužom od 100 godina to i zaslužuje.

On je naglasio da će nastojati da obezbijede sve kako bi mlađi fudbaleri imali sve uslove za redovan rad i trening.

– Prvi koraci kao novog predsjednika biće da stabilizujem situaciju, da vidim kako finansijski stojimo, da nabavimo novu opremu i da se pozabavimo infrastrukturom. Fokus našeg interesovanja biće ulaganje u mlade igrače, mladi potencijal, a nastojaćemo da oformimo školu fudbala u FK Borac gdje će svi mladi sa ovog područja moći da dođu, treniraju i stiču fudbalske vrline i napreduju u sportu – rekao je Bijelović.

On je dodao da imaju oko 150 aktivnih članova u Borcu – pjetlići, pioniri, juniori, seniori, što je impozantan broj za sredinu kakva je šamačka, te da će nastojati da obezbijede stručni kadar koji će voditi te selekcije i unaprijediti rad sa mlađima.

Prema njegovim riječima, 23. januara počinju pripreme i on se nada da će tokom njih imati prijateljske utakmice i do početka prvenstva biti spremni za nastavak proljetnog dijela prvenstva.