Fudbaleri Rudar Prijedora počeli su pripreme pred nastavak sezone u Prvoj ligi Republike Srpske. “Rudari” su jesenji šampioni, a cilj je osvajanje titule i plasman u Premijer ligu BiH.

U Rudaru kažu da su sa pripremama krenuli ranije kako bi imali jednu nedjelju, kako navode, uvodnog rada. Tokom vikenda testirana je fizička sprema igrača, a rezultati su zadovoljavajući. Prvi dio priprema biće obavljen u Prijedoru.

– Planirano je 31. ili 30. da idemo u Medulin. Bili smo i prošle godine, fenomenalni uslovi, postoji jedan turnir u to vrijeme koji se igra gdje bi bili učesnici tog turnira i nadamo se da će ova epidemiološka situacija to da dozvoli – naglasio je Boris Savić, šef stručnog štaba Rudar Prijedora.

Igrački kadar prijedorskog kluba nije pretrpio velike promjene u odnosu na prvi dio sezone, a klub su napustila četvorica fudbalera.

– Što se tiče dolazaka, trenutno imamo samo dolaske petorice juniora. Vidjećemo, tražimo dva igrača, koja bi nam donijela neophodan kvalitet. Cilj je svakako plasirati se u Premijer ligu. Istina, bićemo malo mlađi, ali nema sumnje da ćemo odgovoriti izazovu – dodao je Savić.

Nakon prvog dijela fudbalskog prvenstva Republike Srpske Rudar je prvi sa 32 boda, četiri više od prvog pratioca Zvijezde 09. Takmičenje bi trebalo da bude nastavljeno prvog vikenda u martu.