Milan Jović je u nedjelju uveče bio najponosniji otac na svijetu! Razlog? Njegov sin Luka je u prvom meču po povratku u Ajntraht, gdje je stigao kao pozajmljeni fudbaler Real Madrida, postigao dva gola za samo 28 minuta.

Povratak iz snova, mašina Jović,Jovićev šamar Zidanu… Samo su neki od naslova u domaćim i stranim medijima poslije Srbinove maestralne partije u pobjedi nad Šalkeom – 3:1 minulog vikenda.

Činjenica je da je Luka za nepunih pola sata u Frankfurtu uspio ono za šta mu je u Realu bilo potrebno 32 meča, a Milan Jović je u razgovoru za Sputnjik poručio da nijednog trenutka nije sumnjao u nasljednika koji je bio pod strahovitim pritiskom u Madridu, a otkrio je i kakvu poruku mu je poslao na dan same utakmice.

​-Nisam iznenađen zbog takvog povratka krunisana s dva gola Šalkeu. Bolje što je ušao pola sata prije kraja. Da je bio starter, bi bi nervozan, žurio bi što prije da postigne gol i nabio sebi pritisak. Ovako se sve potrefilo. Prvi gol, jedan izuzetno težak udarac desnom nogom pod samu prečku. Od njegovih malih nogu sam vjerovao da će uspjeti. Video sam još tada da vrijedi ulagati u njega i pomoći mu, nikada nisam sumnjao u Luku. Prije svega, jer on ima taj urođeni fudbalski talenat. Da ga je neko napravio igračem, to niko ne može da priča, jer bi ih sve onda napravili takve. Luka ima božji dar. Jako je skroman i fin momak – počeo je razgovor Milan Jović.

 Luka Jović

Složićete se da u poslednjih godinu dana, bar kroz ono što se pojavljuje u medijima, Luka nije predstavljen kao skroman momak…

– Možda je predstavljen  u drugom svjetlu, da je nešto što nije. To mu je bila škola, sada je roditelj dvoje djece. Ima dva divna sina i dosta se promjenio. Ranije su oko njega stalno bili drugovi, što je normalno jer niko ne voli da bude sam u drugoj zemlji, drugom gradu. Ali, sada ga srce vuče kući kod djeteta. Uskoro će mu se porodica priključiti i u Njemačkoj. Naučio je šta je život, šta je njegov posao, konačno je sazrio. Dao je sebi neki zadatak da će da uspije, a sam bog ga je nagradio talentom da igra fudbal. Siguran sam da će da zapne i da će biti dosta golova, samo zdravlje da ga posluži – ističe Jović senior.

Na pitanje da li je posle Lukina dva maestralna gola Šalkeu bio najponosniji otac na planeti i da li nešto zamjera Zinedinu Zidanu i Realu zbog tretmana koji je Jović imao u Madridu, Milan odgovara:

​-Naravno da jesam. Bili smo srećni i ja, i on i porodica. Realu i Zidanu ne mogu i ne zamjeram apsolutno ništa. Zinedin je ime, ličnost. Niko ne može da kaže da je upropastio Luku jer mu nije dao šansu. Francuz je čovjek od ugleda, kod njega svi imaju identičan tretman. Ne mogu da okrivim bilo koga da je nešto smišljeno uradio, jer znam da nije. Real je veliki klub, tamo je pritisak ogroman, a Luka je stigao kao mlad igrač. Jednostavno, tamo mu se nije dalo, dok mu se u Ajntrahtu koji je njegova ‘druga kuća’ sve namješta. Ma, jedna potpuno drugačija situacija. Sve ulazi u gol.

Prije nego što je dogovorena pozajmica Luke Jovića u Real, spekulisalo se da će preći u Milan, bio je u igri i Mančester junajted, ali Jović senior nema dilemu oko izbora, koji je pao na klub u kojem je „eksplodirao“ kao igrač. Sve to potvrđuju i brojke, 36 golova na 75 utakmica, prije nego što ga je za 60.000.000 evra otkupio slavni Real, gdje, ruku na srce, nije dočekao pravu priliku.

​-Ajntraht je Lukin pun pogodak! Tu nema dileme. Preporodio se već u prvom meču. Na dan utakmice sam počeo da mu pišem poruku da će postići dva gola, a da će Kole (prim.aut. Filip Kostić) biti asistent. Supruga me je zaustavila, rekla da mu ne šaljem takvu poruku  kako mu ne bi stavljao pritisak, da se ne razočara ukoliko ne postigne dva gola. Na kraju sam mu poslao poruku da će biti strijelac, a da će Kostić da asistira. Ostalo i sami znate. Uradili su to, ne jednom, nego kao što sam ‘namirisao’ dvaput! Čuli smo se poslije meča, rekoše obojica da će da časte – ponosno izgovara tata Milan.

Srpski fudbaler Luka Jović

Jović senior nema dilemu da će srpski reprezentativac biti na visini zadatka do kraja sezone, i da bi onda mogao da usledi povratak u najveći klub na svijetu – Real.

– Najvažnije je da bude zdrav, da ga zaobiđu povrede. U Madridu mu se nikako nije dalo.Malo malo, pa se povrijedi. I kada treba da bude starter, dogodi se peh na treningu. Užas jedan. Kada na sve to dodate pritisak da ukoliko ne postignete gol na meču ili dva, ugroženo vam je mjesto u timu, onda je jasno kako je Luki bilo. U Ajntrahtu ima svu slobodu, u tome je velika razlika. Činjenica je da je on Realov igrač i da se klub pita. Bilo je dosta ponuda za njega sada u januaru, a ja ne želim da ulazim u politiku kluba. Ne sumnjam da će se izboriti da se vrati u Real, najbitnije je da igra dobro u Frankfurtu, da pokaže da je profesionalac jer je iz Ajntrahta otišao kao najveća zvijezda, on sada mora da ispoštuje taj klub, taj grad. Nevjerovatan je osjećaj kada doživite da cijeli stadion skandira ime vašeg sina. Naježio sam se prije nekoliko godina kada se tribinama orilo: ‘Luka Jović’. On je željan golova i fudbala, nije se mnogo istrošio u Realu jer nije igrao. Ima tu svježinu koja može da napravi razliku jer se igra na svaka tri dana, a pošto je mlad igrač biće vremena i za Real, Mančester, Milan – završava otac gol-mašine Milan Jović.